Ένας χρόνος Officine Abarth Classiche

 

Την συμπλήρωση ενός έτους επιτυχημένης λειτουργίας γιορτάζει η ‘Officine Abarh Classiche’, το ειδικό τμήμα της Abarth που φέρει την ευθύνη της ταυτοποίησης και πιστοποίησης των ιστορικών αυτοκινήτων του Carlo Abarth για λογαριασμό συλλεκτών.

 

Abarth Pininfarina 1000 Record (1960)

Abarth Pininfarina 1000 Record (1960)

 

Από τις εγκαταστάσεις της Officine Abarth Classiche έχουν περάσει ήδη πάνω από 70 αυτοκίνητα με κάποια εκ των οποίων να είναι μοντέλα που θεωρούνται ορόσημα για την ιστορία του Σκορπιού, όπως το Abarth 1000 Record Pininfarina του 1960 που βραβεύτηκε με το Media Award στο Essen της Γερμανίας η το Abarth 1000 Alfa Romeo Colani του 1958 που θεωρείται το σπανιότερο Abarth.

 

Abarth Alfa Romeo Colani (1958)

Abarth Alfa Romeo Colani (1958)

 

Εκτός όμως από τα πολύ σπάνια αγωνιστικά η One-offs της Abarth, η Officine Abarth Classiche πιστοποίησε και πολλά Autobianchi A112, 124 Spider και ασφαλώς το θρυλικό 500άκι σε όλες τις εκδοχές που έλαβαν το μαγικό τσίμπημα του Σκορπιού.

Fiat 124 Rally Abarth

Fiat 124 Rally Abarth

Η Officine Abarth Classiche αποτελεί μια σίγουρη επιλογή για την ανακατασκευή όλων των κλασικών Abarth, καθώς διαθέτει όλα τα επίσημα σχέδια και τις προδιαγραφές υλικών εποχής, ενώ είναι και ο πλέον επίσημος φορέας για την ταυτοποίηση συλλεκτικών οχημάτων της φίρμας που τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν μια εξαιρετική επιτυχία στο χρηματιστήριο του κλασικού αυτοκινήτου.

 

officine-abarth-classiche-1

officine-abarth-classiche-4

officine-abarth-classiche-9

officine-abarth-classiche-11

officine-abarth-classiche-12

officine-abarth-classiche-16

officine-abarth-classiche-700x518

 

Δείγματα της δουλειάς της Officine Abarth Classiche μπορείτε να δείτε στο επίσημο site: http://www.abarthclassiche.com/en_WW/

 

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved