Εγκαταλείπει την Γερμανική Αγορά η Lancia

Είναι πλέον σαφές ότι στα πλάνα του Sergio Marchionne δεν υπάρχει κάτι που να αφορά την αναγέννηση της Lancia. Οι πόροι της FCA είναι περιορισμένοι και διατίθενται στις Alfa Romeo και Maserati που δείχνουν με την πορεία τους ότι ξεπληρώνουν με το παραπάνω τις τεράστιες επενδύσεις που γίνονται από την μητρική εταιρεία, και έτσι δεν υπάρχει χώρος και για την ιστορική μάρκα από το Torino.

Η τελευταία ένδειξη για την άσχημη πορεία της Lancia έρχεται και από την εσπευσμένη απόφαση για άμεση απόσυρση, ήδη από τον τρέχοντα Μάιο, από την μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, την Γερμανική. Άλλωστε η Ypsilon, το μοναδικό μοντέλο της φίρμας,  πραγματοποιεί πολύ χαμηλές πωλήσεις στη Γερμανία.

Στην Ιταλία βέβαια το στυλάτο supermini δείχνει εντελώς διαφορετική εικόνα αφού έχει παγιωθεί στην δεύτερη θέση των πωλήσεων στην γενική κατάταξη, πίσω μόνο από το Fiat Panda.

Η FCA δεν δείχνει καμία πρόθεση να ασχοληθεί με την Lancia, τουλάχιστον για τα επόμενα 5-7 χρόνια, άρα μήπως θα ήταν μια καλή ιδέα να πραγματοποιηθεί η παραχώρηση στην Κινεζική GAC?

Νίκος ΚουμπήςΝίκος Κουμπής

Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved