Ελαφρά επιβράδυνση στην Ιταλία και άνοδος στις ΗΠΑ για την Alfa Romeo

Ο Οκτώβριος μπήκε για τα καλά και έτσι αρχίζουν και είναι διαθέσιμα τα στοιχεία πωλήσεων της Alfa Romeo για τον μήνα Σεπτέμβριο για τις αγορές της Ιταλίας και των ΗΠΑ-Καναδά.

Ξεκινάμε με την εγχώρια, και μεγαλύτερη για τη φίρμα, αγορά της Ιταλίας. Εκεί η Alfa Romeo είδε μια ελαφρά επιβράδυνση στον ρυθμό αύξησης που είχε από τους προηγούμενους μήνες αφού ναι μεν σημείωσε 4.338 πωλήσεις και κατέγραψε πάλι άνοδο σε σχέση με την περσινή απόδοση αλλά η αύξηση ήταν της τάξης του +13,9%, ανώτερη από το +8% της γενικής αγοράς αλλά χαμηλότερη από το +29,6% που σημειώνει η εταιρία από τις αρχές του χρόνου.

Συνολικά η Alfa Romeo ταξινόμησε μέσα στο Σεπτέμβριο 840 Stelvio (4.896 συνολικά για το 2017), 602 Giulia (7.984 συνολικά για το 2017) και 1.981 Giulietta (16.798 συνολικά για το 2017). Πάντως κάτι που πρέπει να βάλει το ΔΣ της FCA σε σκέψεις είναι ο κανιβαλισμός της Giulia από την Stelvio, αφού δεν προκρίθηκε η Sportwagon, κάτι που οδηγεί πολλούς υποψήφιους αγοραστές προς τo SUV η, χειρότερα, σε Audi A4 Avant και BMW 3 Touring. Εφόσον η επιλογή ήταν αυτή, υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ξαναπάρει τα πάνω της η Giulia και αυτό είναι η επέκταση της γκάμας προς την πιο σπορ πλευρά της, με την επίσπευση της παρουσίασης της Giulia Coupe’ η Sprint.

Στις ΗΠΑ από την άλλη η Alfa Romeo, αν και απέχει πάρα πολύ από τους στόχους της για την συγκεκριμένη αγορά, καταγράφει μια σταθερή άνοδο πωλήσεων, κάτι που αναμένεται να γίνει πιο έντονο μόλις αποκτήσουν ικανοποιητικό στοκ Stelvio όλοι οι Dealers στη χώρα.

Τον ένατο μήνα του έτους η Alfa είχε την καλύτερη μηνιαία απόδοση στην ιστορία της με 1.268 αυτοκίνητα που μοιράζονται ως εξής: 916 Giulia, 329 Stelvio και 23 4C. ο επόμενος στόχος είναι να ξεπεραστούν οι 2.000 ταξινομήσεις το μήνα, κάτι σχετικά εύκολο αν η Stelvio επαναλάβει την Ευρωπαϊκή πορεία της και ξεπεράσει, όπως αναμένεται, την  Giulia. Επίσης η πορεία του 10ου μήνα δείχνει πως η Alfa Romeo θα ξεπεράσει από τα τέλη του επόμενου μηνός το απόλυτο ρεκόρ της των 8.201 αυτοκινήτων που κρατάει από το 1986 αφού απο τις αρχές του έτους έχει ταξινομήσει 6.410 Giulia, 633 Stelvio και 309 4C.

Σε αυτά τα νούμερα πρέπει να προστεθούν και οι πωλήσεις 109 αυτοκινήτων στον Καναδά που αφορούν 65 Giulia, 38 Stelvio και 6 4C ενώ από τις αρχές του χρόνου στην χώρα του σιροπιού σφενδάμου διατέθηκαν 534 αυτοκίνητα (396 Giulia, 83 Stelvio και 55 4C).

Νίκος Κουμπής

 Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Ελαφρά επιβράδυνση στην Ιταλία και άνοδος στις ΗΠΑ για την Alfa Romeo' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved