Η προσωπική Ferrari 365 GTC/4 του Sergio Pininfarina είναι μια σχεδιαστική ιστορία σε ρόδες

Πως μπορείς να αισθάνεσαι άραγε αν οδηγείς το αυτοκίνητο που ο ίδιος έχεις σχεδιάσει; Αυτή η Ferrari 365 GTC/4 της ακόλουθης φωτογραφίας είναι προς πώληση και είναι αυτή που άνηκε στον μεγάλο σχεδιαστή, από το 1971 ως το 1973:

Ferrari 365 GTC/4 Πηγή φωτογραφίας: LBI Limited

Ferrari 365 GTC/4 Πηγή φωτογραφίας: LBI Limited

 

Φανταστείτε για μια στιγμή αν ο Sergio ‘Pinin’ Farina και ο Enzo Ferrari δεν είχαν ποτέ γνωριστεί. Σίγουρα η Ιταλική ιστορία αυτοκινήτου θα είχε γραφτεί πολύ διαφορετικά. Από το 1951, ο οίκος Pininfarina έχει σχεδιάσει πάνω από 200 αυτοκίνητα για τη Ferrari, εκ των οποίων τα περισσότερα έγιναν σχεδόν αμέσως κλασσικά. Επόμενο ήταν λοιπόν, τα βασικά μέλη του οίκου να είναι από τους πρώτους στην ουρά για να αποκτήσουν το εκάστοτε τελευταίο μοντέλο, μπροστά ακόμη κι από τακτικούς πελάτες της φίρμας.

 

Ferrari 365 GTC/4 Πηγή φωτογραφίας: Craig Howell, Flickr

Ferrari 365 GTC/4 Πηγή φωτογραφίας: Craig Howell, Flickr

 

Για παράδειγμα, το 1971, η Ferrari 365 GTC/4 που έβγαινε από τη γραμμή παραγωγής, παραδιδόταν στον Pininfarina. Χρησιμοποιήθηκε για προωθητικούς σκοπούς καθώς και ως το εταιρικό αυτοκίνητο του σχεδιαστή ως το 1973. Πλέον, μετά από μια ιδιαίτερη και εκτεταμένη επαναφορά, βρίσκεται προς πώληση, στις ΗΠΑ, προς 425.000 δολάρια ή 382.000 ευρώ περίπου. Ευκαιρία λοιπόν για όποιον ενδιαφέρεται, ν’ αποκτήσει μια εκ των 505 που κατασκευάστηκαν.

 

Ελεύθερη μετάφραση από το πρωτότυπο: Φώτης Β. Νάκος

 

Πηγή άρθρου: classicdriver.comΠριν από αρκετά χρόνια ήρθε στη ζωή μου μια Alfa Romeo 156 και την έκανε - αυτοκινητιστικά - πιο ενδιαφέρουσα. Μαζί της πέρασα 8 υπέροχα χρόνια στα οποία απέκτησα εγκάρδιους φίλους, πήγα στο γάμο μου και γύρισα από το μαιευτήριο με το πρώτο μου παιδί. Μέτρησα εκατοντάδες γύρους στις πίστες των Μεγάρων και Σερρών. Ταυτόχρονα, έμαθα - κι αγάπησα - μια ιστορία άνω των 100 ετών που συνοδεύει αυτή τη μάρκα. Πλέον, τη ζω κι εγώ.


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved