Η Fiat διακρίνεται για 5η συνεχή χρονιά για τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη

Για πέμπτη συνεχή χρονιά η Fiat είναι η μάρκα αυτοκινήτου που κατέγραψε το χαμηλότερο επίπεδο εκπομπών CO2, στα οχήματα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2011, με μέση μέτρηση 118,2 g/km (4,9 g/km λιγότερο από το μέσο όρο του 2009). Επίσης, το γκρουπ Fiat κατέλαβε την πρώτη θέση ως όμιλος, με 123,3 g/km, μια βελτίωση της τάξης του 2,6 g/km σε σχέση με πέρυσι. Και τα δύο ρεκόρ έχουν πιστοποιηθεί από τη JATO Dynamics, τη μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και έρευνας αγοράς στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η διάκριση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα και μια συνεχή βελτίωση: τα τελευταία 5 χρόνια, η Fiat μείωσε τις μέσες εκπομπές ρύπων της κατά 14%, από 137,3 σε 118,2 g/km CO2, το οποίο είναι σημαντικά χαμηλότερο από το στόχο που τέθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2015, δηλαδή την τιμή των 130 g/km.

Το αποτέλεσμα αυτό δείχνει έμπρακτα τη δέσμευση της Fiat για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της ανάπτυξης απλών και έξυπνων λύσεων όπως ο κινητήρας TwinAir, ο πιο «οικολογικός» βενζινοκινητήρας του κόσμου, η χρήση εναλλακτικών καυσίμων όπως το φυσικό αέριο ή το υγραέριο, ένας τομέας όπου η Fiat πρωτοπορεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και τέλος η ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών όπως το eco:Drive, μια εφαρμογή που προάγει έναν τρόπο οδήγησης πιο υπεύθυνο και φιλικό προς το περιβάλλον και έχει βοηθήσει πολλούς οδηγούς που την χρησιμοποιούν τακτικά να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων σε επίπεδα ακόμη χαμηλότερα.

Όλες οι καινοτομίες της οικολογικής τεχνολογίας της Fiat συμπυκνώνονται στην ονομασία “Air Technologies” που αντιπροσωπεύει τη συνολική εξέλιξη της ίδιας απλής ιδέας-ζητούμενου. Τα τελευταία 20 χρόνια τα “Air Technologies» της Fiat έφεραν επαναστατικές λύσεις στην αγορά του αυτοκινήτου, απλές και ταυτόχρονα με μικρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, διατηρώντας παράλληλα στο μέγιστο την οδηγική απόλαυση που ήταν πάντα ανταγωνιστικό χαρακτηριστικό των μοντέλων του ιταλικού γκρουπ.

 

Αθήνα,
6/3/2012
ΔΕ/ΚΠ/σα/4085

 

Πηγή: FiatPressΣτα 16 μου γυρνούσα τις πλατείες της Ηλιούπολης με μια 2000 GT Veloce φίλου. Είναι έυκολο να καταλάβεις τι εταιρεία λατρεύω και σήμερα. Οδηγώ τα πάντα, μου αρέσουν τα ιταλικά...μου την δίνουν οι εξυπνάκηδες, τα τρολ και οι manipulators. Δεν θα κρατήσω το στόμα μου κλειστό, δεν είμαι πολιτικά ορθός τύπος. Eίμαι ο Snowden των ελληνικών αυτοκινητοφόρουμ. Ηρεμώ όταν βγαίνω με φίλους για βόλτα ή καφέ με τα αμάξια μας.


'Η Fiat διακρίνεται για 5η συνεχή χρονιά για τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved