Η Polizia επιστρέφει στην Alfa Romeo

Alfa Romeo Giulia Veloce Polizia

Alfa Romeo Giulia Veloce Polizia

 

Πριν από λίγα χρόνια η Ιταλική Αστυνομία, η Polizia, είχε αναθέσει στην Seat μια μεγάλη παραγγελία από Leon TDI για την ανανέωση του στόλου της. Τελικά τα ισπανικά χατσμπακ δεν έπιασαν ποτέ τις προδιαγραφές κατανάλωσης, παρουσίασαν ουκ ολίγα προβλήματα αξιοπιστίας και το dieselgate απέδειξε πως έκλεβαν και στον τομέα των ρύπων με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η παραγγελία και να αρχίσει την επιστροφή των οχημάτων προς την εταιρεία Leasing που είχε ιδρυθεί ακριβώς για να διαχειρίζεται τον στόλο της Polizia (τι θα τα κάνει δεν ξέρουμε…).

 

Seat Leon TDI Polizia

Seat Leon TDI Polizia

Τότε η Giulietta 2.0 JTDm είχε χάσει το διαγωνισμό για κάτι λιγότερο από 50 ευρώ ανά αυτοκίνητο και πολλοί πολίτες αλλά και αξιωματικοί είχαν διαμαρτυρηθεί, υποστηρίζοντας πως μια μεγάλη παραγγελία οχημάτων θα έδινε εργασία στα δοκιμαζόμενα ιταλικά εργοστάσια και αυτό θα έπρεπε να κοστολογηθεί παραπάνω από την, πολύ μικρή, οικονομική διαφορά. Ας όψονται οι κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές προμήθειες και η πολιτική του Group VAG.

Γεγονός είναι πάντως πως τελικά η Polizia προτίμησε να κρατήσει τις αειθαλής 159 2.4 JTDm των 400.000+ χλμ παρά τα Leon, μέχρι να μπορέσει να λύσει το συμβόλαιο με τo Group VAG.

 

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Polizia

Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Polizia

 

Επιτέλους όμως οι 159 θα βγουν στην σύνταξη αφού θα αντικατασταθούν από την, πολύ οικονομικότερη στη διαχείριση, Giulietta 1.6 JTDm 120 ίππων και το Jeep Renegade 2.0 4×4 Sport που παράγονται στο Pomigliano d’Arco και στο Cassino.

 

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm Polizia

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTDm Polizia

 

Jeep Renegade 2.0 TD 4x4 Sport Polizia

Jeep Renegade 2.0 TD 4×4 Sport Polizia

 

Σήμερα έγινε η τελετή παραλαβής των πρώτων οχημάτων και ανάμεσα τους βρίσκονταν και δύο Giulia Veloce 2.0 280 ίππων που θα χρησιμοποιηθούν ως οχήματα επίδειξης ενώ αξιολογείται από την διοίκηση της Polizia η προμήθεια σεβαστού αριθμού Giulia 2.2 Diesel Veloce 210 ίππων.

 

Alfa Romeo Giulia Veloce Polizia

Alfa Romeo Giulia Veloce Polizia

 

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα της ιταλικής αστυνομίας είναι δεμένη με τα αυτοκίνητα της Alfa Romeo ήδη από την δεκαετία του ’50, ενώ η γιαγιά Ιουλία ήταν για πολλά χρόνια το αγαπημένο αυτοκίνητο των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και των κακοποιών…

 

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved