Ο Kimi ετοιμάζεται για WRC

Ο Kimi Raikkonen είναι ο αγαπημένος πιλότος μεγάλης μερίδας του κοινού της F1, και ακόμα περισσότερο ανάμεσα στους Tifosi της Ferrari και της Alfa Romeo.

Ο Iceman, όπως είναι το παρατσούκλι του, είναι ευθύς, μιλάει πολύ λίγο και όταν το κάνει θα είναι γιατί έχει κάτι η σημαντικό η αστείο να πει. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της Scuderia Ferrari όντας ο τελευταίο, μέχρι στιγμής, πιλότος που κατέκτησε πρωτάθλημα με μονοθέσιο από το Maranello.

Θα μπορούσε να έχει κατακτήσει περισσότερα τρόπαια αν αυτό ήταν το πρωτεύων κίνητρο του αλλά, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλάκις, αυτό που του δίνει την απαραίτητη ώθηση είναι να περνάει καλά και να διασκεδάζει στο τιμόνι.

Σαν καλός Φινλανδός ο Raikkonen έχει μια ροπή προς τα Rallies και ήδη μια φορά εγκατέλειψε την F1 για να τρέξει στο WRC, με μέτρια όμως αποτελέσματα. Τώρα το συμβόλαιο που έχει με την Alfa Romeo λήγει στο τέλος του 2020 και απ’ ότι φαίνεται δεν σκοπεύει να το ανανεώσει, ανοίγοντας μάλλον τον δρόμο στον Mick Schumacher, και ήδη προγραμματίζει την επιστροφή του στα χώματα και τις λάσπες του WRC.

Μάλιστα δήλωσε στο περιοδικό Red Bull Bulletin πως η ενδεχόμενη κατάκτηση ενός Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο WRC θα σήμαινε “…περισσότερο και από το Πρωτάθλημα στην F1. Κανείς δεν το έχει καταφέρει, και αυτή είναι η προοπτική που το κάνει ενδιαφέρον για εμένα.”

Αν είχαμε και Ακρόπολις θα παίρναμε και ένα αυτόγραφο…

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Ο Kimi ετοιμάζεται για WRC' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved