Πωλήσεις Alfa Romeo: εντυπωσιακή άνοδος σε Γερμανία, Ιταλία και ΗΠΑ

Ο Φλεβάρης μας άφησε εδώ και μερικές μέρες και τώρα οι στατιστικές υπηρεσίες έχουν στη διάθεση τους τα στοιχεία πωλήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών για τον δεύτερο μήνα του 2017.

Όπως είναι αναμενόμενο η Alfa Romeo βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των Ιταλόφιλων καθώς οι πωλήσεις της Giulia και, από τον Απρίλιο και μετά, της Stelvio είναι πολύ σημαντικές για τον καθορισμό του μέλλοντος της φίρμας.

Επίσης αποτελούν μια επιβεβαίωση της επιτυχίας της Alfa Romeo και πως εν τέλει κάθε άλλο παρά ξεγραμμένη ήταν σαν μάρκα αφού καταφέρνει και τραβάει πελατεία ακόμα και από τους καθιερωμένους big three της Γερμανίας, ας τις δούμε λοιπόν αναλυτικά.

Ιταλία:

Παραδοσιακά η Ιταλική Αγορά συντήρησε την Alfa Romeo ακόμα και στις πιο μαύρες περιόδους, οπότε δεν μας φέρνει καμία έκπληξη η επίδοση της Giulia, η οποία μάλιστα χαίρει και της καθολικής αποδοχής από τον ειδικό τύπο (κάτι που ουδέποτε συνέβη με την 159, ούτε καν με την εξαιρετική 156).

Το πρώτο δίμηνο του 2017 λοιπόν η Alfa Romeo ταξινόμησε στην Ιταλία κάτι παραπάνω από 7.300 αυτοκίνητα, με μια αύξηση 25% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2016. Το μερίδιο αγοράς της φίρμας αυξήθηκε κατά 0,3% στο 2,1% του συνόλου.

Η Giulia, σε σχέση με τους άμεσους ανταγωνιστές, πούλησε το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 1.522 αυτοκίνητα ξεπερνώντας την Mercedes C-Class (1.413), λίγο πίσω από την BMW σειρά 3/4 (1.682) αλλά όντας ακόμα μακριά από το Audi A4 (2.074). Η πορεία πάντως είναι σταδιακά ανοδική και, σύμφωνα με στελέχη της FCA, μόλις υλοποιηθούν κάποια μεγάλα συμβόλαια εταιρικών στόλων η Giulia θα βρεθεί στην πρώτη η στη δεύτερη θέση της κατηγορίας, επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι στην κατάταξη των αντιπάλων μετράνε και επιλογές αμαξώματος που για την Giulia δεν υφίστανται (coupe’, cabrio, sw) και, αν μετρηθούν μόνο οι τετράπορτες εκδόσεις, τότε η θέση της Audi απειλείται άμεσα.

Γερμανία:

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του Γερμανικού Υπουργείου Μεταφορών (Kba) για τον μήνα Φεβρουάριο η Alfa Romeo ταξινόμησε 430 αυτοκίνητα και πέτυχε αύξηση πωλήσεων κατά 83%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περσινής χρονιάς. Η συνολική απόδοση για το πρώτο δίμηνο δείχνει ότι η Alfa Romeo έχει αυξήσει τις πωλήσεις κατά 68.3%, και πάλι χάρη στην επίδοση της Giulia που αποδεικνύεται πρωταγωνίστρια του Segment-D.

Η Γερμανική αγορά είναι παραδοσιακά πολύ σημαντική για την Alfa Romeo η οποία χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από το κοινό οπότε με την έλευση της Stelvio τα νούμερα αυτά αναμένονται να αυξηθούν κατά πολύ.

ΗΠΑ:

Το ότι ποσοστό αύξησης των πωλήσεων στις ΗΠΑ θα ήταν εντυπωσιακό είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενο αφού μέχρι πρότινος η Alfa Romeo διέθετε στην Βόρεια Αμερική μόνο την πολύ ειδική 4C.

Όπως και να έχει με 443 αυτοκίνητα να έχουν παραδοθεί στους τυχερούς ιδιοκτήτες τον Φεβρουάριο (άρα χωρίς τις πρώτες 100 Quadrifoglio και τις test drives των dealers που παραδόθηκαν τον Ιανουάριο) η Alfa Romeo σημειώνει ένα 843% αύξησης. Αυτό βέβαια δεν παύει να είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των 1.5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων ετησίως των ΗΠΑ. Τα σημαντικά στοιχεία όμως για τις ΗΠΑ αναμένονται μετά τον Απρίλιο όποτε και θα μπορεί να καταγραφεί η πρόοδος της Giulia, αν δηλαδή είναι σε ανοδική τάση, αλλά και η επίπτωση της Stelvio που αναμένεται να προκαλέσει ένα άλμα ταξινομήσεων.

Νίκος Κουμπής.Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Πωλήσεις Alfa Romeo: εντυπωσιακή άνοδος σε Γερμανία, Ιταλία και ΗΠΑ' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved