Ετοιμάζεται για την Υβριδική εποχή η Alfa Romeo

Οι νέες νόρμες της ΕΕ για την μέτρηση των ρύπων αλλά και ο νέος σχετικός φόρος που επέβαλλε η Ιταλική Κυβέρνηση, και που επηρεάζει την βενζινοκίνητη γκάμα της Giulia αλλά και όλες τις Stelvio, αναγκάζουν την FCA να επισπεύσει την προετοιμασία στο Cassino ώστε να είναι έτοιμο για την παραγωγή Υβριδικών και Plug-in εκδόσεων των μοντέλων της Alfa Romeo.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές οι εργασίες στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της FCA στη Ρώμη, όπου παράγονται οι Giulietta, Giulia και Stelvio, θα αρχίσουν τον Ιούνιο και θα καταστήσουν το εργοστάσιο έτοιμο για την παραγωγή υβριδικών εκδόσεων ήδη από το δεύτερο μισό του 2019.

Τα συνδικάτα μάλιστα πιέζουν την Ιταλική Κυβέρνηση ώστε να καθυστερήσει η να ακυρώσει ολότελα τον νέο φόρο για να μην επηρεαστούν αρνητικά τα οικονομικά δεδομένα της Alfa Romeo, και να μην αλλάξει βλέψεις η FCA για τις επενδύσεις εντός Ιταλίας που ανακοίνωσε πρόσφατα.

Η αλήθεια είναι ότι η FCA έχει ήδη καθυστερήσει αδικαιολόγητα την παρουσίαση υβριδικών εκδόσεων αξιώσεων για τα μοντέλα της, με αποτέλεσμα να χάνει πολύτιμες πωλήσεις εξ’αιτίας της περιορισμένης γκάμας. Τουλάχιστον μόλις ετοιμαστεί το εργοστάσιο ενδέχεται να δούμε επιτέλους την δίλιτρη Mild-Hybrid Turbo Giulia και Stelvio των 350 ίππων που θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της Veloce των 280 ίππων και της εκρηκτικής Quadrifoglio των 510 ίππων.

Επίσης η προετοιμασία της γκάμας είναι απαραίτητη και για την επερχόμενη γενιά GTV και 8C που, όπως τουλάχιστον έλεγε η ανακοίνωση, θα έχουν υβριδικές εκδόσεις από την αρχή της καριέρας τους.

Νίκος Κουμπής

 Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Ετοιμάζεται για την Υβριδική εποχή η Alfa Romeo' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved