Πρόωρη αλλαγή ηγεσίας στην FCA, αποχωρεί ο Marchionne

Μπορεί ο ίδιος ο Sergio Marchionne να είχε ανακοινώσει την αποχώρηση απο τα διοικητικά της FCA το 2019, όμως η μοίρα ήθελε αυτή η κίνηση να πραγατοποιηθεί κατά ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο 66χρονος Ιταλοκαναδός manager, που φίλοι και αντίπαλοι αποκαλούν χαϊδευτικά ‘πουλοβεράκια’ λόγω της συνήθειας του να μην φορά κουστούμι αλλά ένα απλό πουκάμισο και ένα ελαφρύ πουλόβερ, νοσηλέυεται σε κλινική της Ζυρίχης έπειτα απο μια εγχείρηση στον ώμο του. Η παρατεταμένη περίδος αποθεραπείας του όμως και η πρόβλεψη των ιατρών για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα απουσίας απο τα καθήκοντά του οδήγησε το ΔΣ της FCA και της Cnh, σε έκτακτη πρόωρη σύσκεψη για την αντικατάσταση του.

Τελικά, και έπειτα απο πολύωρες διαπραγματέυσεις, οι μέτοχοι της FCA φαίνεται πως αποφάσισαν ότι αντικαταστάτης του Sergio Marchionne, έπειτα απο 14 χρόνια ηγεσίας του Ομίλου, θα είναι ο Mike Manley, μέχρι πρότινος CEO των Jeep και RAM.

Mike Manley

Ο νέος CEO της FCA είναι 55 ετών και γεννημένος στο Edenbridge στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι μηχανολόγος μηχανικός, απόφοιτος του Southbank University του Λονδίνου ενώ έχει και Master στην Διοίκηση Επιχειρήσεων απο το Ashridge Managment College. Ασχολείται με τον χώρο του αυτοκινήτου απο την ηλικία των 22 ετών ενώ η πρώτη του θέση μεγάλης ευθύνης ήρθε το 2000 όταν και ανέλαβε Υπεύθυνος της Daimler Chrysler στο Ηνωμένο Βασίλειο, θέση απο την οποία βρέθηκε, το 2009, στο τιμόνι της Jeep ως σήμερα ενώ απο το 2015 διευθύνει και την RAM.

Θεωρείται αρχιτέκτονας της επιτυχίας της Jeep και τα νούμερα των υποστηρίζουν αφού το 2009, όταν ανέλαβε τη μάρκα, η Αμερικανική εταιρεία πούλησε 337.716 οχήματα και κατάφερε σε διάστημε σχεδόν δέκα ετών να τετραπλασιάσει τις πωλήσεις του brand φτάνοντας το 2017 να διαθέτει σχεδόν 1.4 εκ. αυτοκίνητα.

Louis Camilleri

Ο Sergio Marchionne όμως ήταν και  Εκτελεστικός Πρόεδρος της Ferrari, θέση την οποία δεν είχε εκφράσει καμία πρόθεση να αφήσει. Είναι προφανές πως οι συνθήκες υγείας δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει και γι’αυτό αποφασίστηκε να αντικατασταθεί απο τον John Elkann, εγγονό του Gianni Agnelli και εγγυητής της Οικογενείας ενώ τη θέση του Διευθύνοντως Συμβούλου θα πάρει ο Ιταλομαλτέζος Louis Camilleri, τωρινός CEO της Philip Morris, που κατέχει σεβαστό μερίδιο μετοχών στο Maranello.

Η Ferrari εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ferrari έμαθε προς μεγάλη του λύπη κατά τη σημερινή συνεδρίαση πως ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Sergio Marchionne, δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Η σκέψη του Δ.Σ. είναι με τον Sergio Marchionne και την οικογένειά του κι είναι ευγνώμων για την εκπληκτική συμβολή του τα τελευταία χρόνια στη Ferrari

Νίκος Κουμπής

 Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Πρόωρη αλλαγή ηγεσίας στην FCA, αποχωρεί ο Marchionne' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved