Davide Tardozzi: Η Ducati θέλει να ανανεώσει τα συμβόλαια των οδηγων της!

Με βάση τον τίτλο του αρθρου, έχουμε τις δηλώσεις του διευθυντή της ομάδας MotoGP της Ducati, Davide Tardozzi, ο οποίος για μία ακόμη φορά τόνισε ότι παραμένει πρόθεση του εργοστασίου να ανανεώσει τα συμβόλαια με τους σημερινούς αναβάτες της και για τις χρονιές 2019 και 2020.

Davide Tardozzi

Από την αντίπερα όμως, τόσο ο 32χρονος Andrea Dovizioso όσο και ο 30χρονος Jorge Lorenzo, δεν έχουν δει επισήμως κινήσεις στο θέμα των συμβολαίων τις τελευταίες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι στην Ducati δήλωναν τον Ιανουάριο ότι αναμένουν να έχουν ολοκληρώσει τις συμφωνίες των συμβολαίων και με τους δύο αναβάτες πριν από τον πρώτο γύρο της σεζόν, στο Κατάρ.

Παράλληλα, στην αρχή της εβδομάδας, διέρρευσε (από το GP-Inside) η πρόθεση του εργοστασίου για αύξηση του συμβολαίου του Andrea Dovizioso και μάλιστα με τετραπλάσιο ποσό, στα 6 εκατομμύρια ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρη η μείωση του συμβολαίου του Jorge Lorenzo (του αρχικου συμβολαίου των 12 εκατομμυρίων!!!).
Όσον αφορά την αγορά των αναβατών, αυτή παραμένει ανοιχτή. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Laurent Fellon, ο διευθυντής του Johann Zarco, επιβεβαίωσε ότι ο Γάλλος βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ducati ενώ ο δορυφορικός αναβάτης του Borgo Panigale, Danilo Petrucci δεν κρύβει την επιθυμία του να προχωρήσει σε εργοστασιακή ομάδα.
Ο δε Tardozzi επιμένει ότι θέλει και τους 2 αναβάτες του και τις επόμενες χρονιές μαζί με την ομάδα και το ίδιο έπραξε αμέσως μετά τη λήξη του συναρπαστικού πρώτου αγώνα της σεζόν. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι είναι αρκετά ικανοποιημένοι με τους δύο αναβάτες, αν και προς το παρόν δεν έχουν συζητήσεις μαζί τους, και ελπίζουν πραγματικά να δουν τον Jorge στη θέση που του αξίζει..!
Τα σχόλια αυτά από τον Ιταλό ήρθαν αφού ο Lorenzo αναγκάστηκε να εκτιναχθεί πάνω από τη Ducati, πηγαίνοντας με 110 μίλια/ώρα, λόγω μιας εικαζόμενης αποτυχίας στα φρένα και ένα δραματικό τέλος σε ένα απογοητευτικό, αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για τον Ισπανό.

Η πτώση του Lorenzo στον πρώτο αγώνα της χρονιά, στο Καταρ.

Το παραπάνω γεγονός όμως του Lorenzo δεν είναι το μόνο απογοητευτικό για την ομάδα της Μπολόνια. Από τα preseason τεστ του Φεβρουαρίου στην Ταϊλάνδη, ο Ισπανός σπάνια εμφανίστηκε άνετα με την GP18, ενώ ο συμπαίκτης του, Andrea Dovizioso, συνέχισε να αποδεικνύει ότι φαντάζει ο πιο πιθανός αντίπαλος του Marc Marquez για το φετινό πρωτάθλημα.
Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τα φρένα στην μοτοσυκλέτα του Lorenzo στον αγώνα, ο Tardozzi εξήγησε ότι ο Ισπανός είχε πρόβλημα με τα μπροστινά φρένα και εξετάζουν το συμβάν αυτό με την Brembo. Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι λάθος της ομάδας αλλά αποτελεί ένα τεχνικό πρόβλημα που διερευνούν με τον πάροχo.
Όταν όμως ήρθε στην δύσκολη θέση να απαντήσει για το πώς θα αντιμετωπίσει και πώς θα διαχειριστεί η ομάδα το σενάριο ενός οδηγού νικητή και ενός οδηγού με μια κρίσιμη εγκατάλειψη σε μια δύσκολη πίστα, ο Tardozzi ανέφερε ότι προφανώς θα αφιερώσουν το  51% σε αυτόν που αντιμετώπισε το πρόβλημα, μιας και πρέπει να δώσουν την ίδια προσοχή -ίσως και ακόμα περισσότερη- στον αναβάτη που είχε το πρόβλημα, όσο σημαντική και να είναι η νίκη.
Στρέφοντας την προσοχή του στον Dovizioso, νικητή του συναρπαστικού πρώτου αγώνα, ο Tardozzi παραδέχτηκε ότι η επιδόση του Marquez ήταν τέτοια που αν και τελικά κατέληξε στην δεύτερη θέση, ζόρισε και πίεσε τον Ιταλό μέχρι το τέλος του αγώνα ενώ και ο ίδιος ο Dovi αναγνωρίζει τον Marc ως τον παγκόσμιο Πρωταθλητή και τον άμεσο αντίπαλο του για την νέα χρονιά.

Η μεγάλη νίκη του Andrea Dovizioso στο Qatar για το 2018

Για το αν προβλέπει μια επανάληψη του επικού πρωταθλήματος του 2017, ανέφερε ότι ελπίζει να ζήσει και πάλι ένα έντονο πρωτάθλημα αλλα με διαφορετικό φινάλε αυτή την φορά καθώς πιστεύει ότι ο Dovi έμαθε πολλά από το περασμένο έτος και πλέον ξέρει ότι προφανώς και θα υπάρξουν και αγώνες δυσκολοι για νίκη, αλλά θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Σπυρόπουλος Δημήτρης.


20 και πλέον χρόνια μοτοσυκλετιστής. Για περισσότερα απο 20 χρόνια ονειρευομαι στους 2 τροχους... και δεσμοδρομικά! Διαχειριστής και ιδρυτικό μέλος των DesmoRiders, σε όλη μου την ζωή ζώ δίπλα σε ιταλικές δημιουργίες. Είτε στους 2 της Μπολώνια, είτε στους 4 τροχους του Μιλάνου (εδω και 3 -πλεον- γενιές...). Καλούς Δρομους σε όλους! Επικοινωνείστε μαζί μου στο Frankie1099@outlook.com.


'Davide Tardozzi: Η Ducati θέλει να ανανεώσει τα συμβόλαια των οδηγων της!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved