Ducati XDiavel draXter Concept Bike

Μιάς και σε προηγουμενα άρθα της στήλης αυτής αναφερθήκαμε κυρίως σε τεχνολογικές καινοτομίες και δαιμόνιους μηχανικούς, μάλλον ήρθε η ώρα να μιλήσουμε και για έναν ακόμα -ίσως απο τους βασικότερους- παράγοντα στον όρο μοτοσυκλέτα.

Για να γίνω περισσότερο κατανοητός, καλό θα ήταν να κάνουμε μια δροσερή βουτία, στα μυστήρια νερά (όχι του Ευρίπου…) της αβύσσου της ανθρώπινης, και ειδικότερα της ανδρικής, προσωπικότητας.

Η προσωπικότητα λοιπόν, είναι ο πλέον καταλυτικός παράγοντας που μας κάνει ξεχωριστούς, ιδιαίτερους, μοναδικούς και χαρακτηρίζει κάθε μας σκέψη και πράξη. Η προσωπικότητά είναι το αποτέλεσμα του τρόπου που αγαπάμε, που κινούμαστε, που δουλεύουμε, που εκλέγουμε, που διαλέγουμε, που οδηγούμε, που σκεπτόμαστε, που αισθανόμαστε και εν τέλει, που μας ξεχωρίζει από τους άλλους ανθρώπους και διαμορφώνεται, πλάθεται και χαρακτηρίζεται από τα βιώματα της βρεφικής και κυρίως παιδικής μας ηλικίας αλλα και τις μετέπειτα εμπειρίες μας.

Όλα τα παραπάνω όμως, όπως όλοι οι υπόλοιποι τομείς της ζωής μας έχουν δυο πλευρές… Συνήθως η μιά πίο φωτεινή και η άλλη λίγο πιό… σκοτεινή…

Το ίδιο λοιπόν ισχύει και για την ανθρώπινη (και αντίστοιχα την ανδρική) προσωπικότητα. Οι άνθρωποι με υγιή προσωπικότητα μπορούν να διαχειριστούν στρεσσογόνες καταστάσεις και δεν αντιμετωπίζουν δυσκολία στις διαπροσωπικές τους σχέσεις και το περιβάλλουν που κινούνται. Αντίθετα, οι άνθρωποι με διαταραγμένη προσωπικότητα αδυνατούν να διαχειριστούν παρόμοιες καταστάσεις.

Μια τέτοια σκοτεινή περίπτωση, διαταραγμένης προσωπικότητας είναι και η Ψυχαναγκαστική διαταραχή προσωπικότητας. Εδω, στο βωμό της τελειοθηρίας, τα άτομα αυτά θυσιάζουν το χρόνο που τους αναλογεί για τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και την προσωπική τους ευχαρίστηση. Είναι αρκετά ισχυρογνώμονες, δεν δέχονται κάποιον άλλον τρόπο ως σωστό, εκτός από το δικό τους. Ασκούν σκληρή κριτική σε οποιανδήποτε δεν λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες τους…

Καπως ετσι συμβαίνει και στη περίπτωση του Ducati XDiavel draXter. Οι άνθρωποι του εργαστασίου της Μπολώνια επέλεξαν να δώσουν σε αυτη την δημιουργία κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά. Να δημιουργήσουν μια μοτοσυκλέτα με περίεργη -για πολλούς- προσωπικότητα. Να φωτίσουν τα πιο σκοτεινά ένστικτα μέσω μια τέλειας δημιουργίας. Μιας δημιουργίας που δεν εντάσεται σε αυτές που προορίζονται για τον δρόμο ή την πίστα αλλα μονο εκεί που αυτή επιθυμεί και με τους δημιουργούς του να δηλώνουν χαρακτηριστικά ότι:

Οι ιδέες και τα σχέδια που προέρχονται από το Ducati Style Centre επέτρεψαν στο τμήμα αυτό της Ducati να δημιουργήσει το draXter, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία τη σειρά του νέου XDiavel.

Το πνεύμα του draXter είναι η ολοκλήρωση ενός extreme dragster, με αγωνιστικά επιμέρους συστήματα, υψηλου επιπέδου. Για παράδειγμα, οι αναρτήσεις και τα φρένα είναι αυτά της Superbike, Panigale. Οι γραμμές και οι αναλογίες του XDiavel στην περίπτωση του draXter, γίνονται ακόμα πιο ακραίες και το καθιστούν ως μία μοναδική μοτοσυκλέτα, που κόβει την ανάσα.

Ο αριθμός 90 που βρίσκεται στα πλευρά του Ducati draXter μας θυμίζει τον κόσμο των αγώνων και, ταυτόχρονα, αποτελεί ένα φόρο τιμής για την 90ή επέτειο της Ducati.

Σας αφήνω όμως να χαθείτε στον δικό του κόσμο…

 

 

 

 

…και αν θέλετε την συμβουλή μου, μην προσπαθήσετε να τον ερμηνεύσετε… άδικος κόπος!

Καλό βράδυ και καλή εβδομάδα σε όλους!

Σπυρόπουλος Δημήτρης.20 και πλέον χρόνια μοτοσυκλετιστής. Για περισσότερα απο 20 χρόνια ονειρευομαι στους 2 τροχους... και δεσμοδρομικά! Διαχειριστής και ιδρυτικό μέλος των DesmoRiders, σε όλη μου την ζωή ζώ δίπλα σε ιταλικές δημιουργίες. Είτε στους 2 της Μπολώνια, είτε στους 4 τροχους του Μιλάνου (εδω και 3 -πλεον- γενιές...). Καλούς Δρομους σε όλους! Επικοινωνείστε μαζί μου στο Frankie1099@outlook.com.


'Ducati XDiavel draXter Concept Bike' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved