MV Agusta Turismo Veloce RC: Στα χρώματα των 37 παγκόσμιων τιτλων!

MV Agusta Turismo Veloce RC, 2017

MV Agusta Turismo Veloce RC, 2017

 

Η αλήθεια είναι, ότι μετά από 20 χρόνια καβαλάρης, και σχεδόν 500.000 km επάνω σε δίτροχα όνειρα, δεν κατάφερα ποτέ να προσδιορίσω το κοινό που επιλέγει την αγορά των περίφημων on-off μοτοσυκλετών. Κι αυτό γιατί στην κατηγορία αυτή συνάντησα εκπληκτικούς ανθρώπους, ταγμένους στα μεγάλα ταξίδια, άλλους, μαγεμένους από την γνωριμία τους με το άγνωστο, αλλά και αυτούς της αναζήτησης πολιτισμών και κουλτούρας, μίλια μακρυά από την δική μας…

 

Από την άλλη πλευρά βέβαια, η ίδια αυτή κατηγορία, είναι γεμάτη από άδειους χαρακτήρες, εντυπωσιασμένους από το μέγεθος της μοτοσυκλέτας, όλους εκείνους τους χαζογιάπηδες της εποχής μας, που οδηγούν εντός των συνόρων μιας ολόκληρης πόλης με σηκωμένους γιακάδες καλοσιδερωμένων t-shirts, με γυαλί ηλίου και δερμάτινη σαγιονάρα, αλλά και κάποιους ακόμα που μετά από μια κυριακάτικη βόλτα στο. πανέμορφο κατά τα άλλα Γαλαξίδι, νιώθουν ότι κατέκτησαν (για αρχή) την Πίνδο…

 

Στην κατηγορία λοιπόν αυτή, όπως και στο μυθιστόρημα του Κούντερα, «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι», ο αναγνώστης-καβαλάρης θέτει ερωτήματα και αναρωτιέται… Τι να διαλέξει κανείς; Το βάρος ή την ελαφρότητα στη ζωή του; Πού σταματάει το σοβαρό και πότε αρχίζει το επιπόλαιο, το ρηχό..?

 

Κάπου εδώ όμως έρχεται η νέα MV Agusta Turismo Veloce RC. Μια δημιουργία της MV Agusta που σέβεται όχι μόνο τα χρώματα της εταιρείας, αλλά και την κατηγορία που εντάσσεται και κυρίως, το κοινό που απευθύνεται. Η νέα αυτή Turismo Veloce έρχεται να επαναπροσδιορίσει την ιδέα μιας μοτοσικλέτας τουρισμού.

 

Εδώ, η MV Agusta, έθεσε ως προτεραιότητα αυτή τη φορά τον επαναπροσδιορισμό της κατηγορίας, δίνοντας έμφαση στους compact όγκους, το ελάχιστο βάρος και ένα μοναδικό σχεδιασμό.

Οι αρχικές μελέτες έλαβαν υπόψιν τους ακόμα και την πλαϊνή τοποθέτηση των αποσκευών-βαλιτσών! Σχεδιάστηκαν και ενσωματώθηκαν αρμονικά όχι μόνο με τις γραμμές της μοτοσυκλέτας, αλλά και με την υποστήριξη της δομής του καθίσματος του αναβάτη και του συνεπιβάτη. Όταν όμως οι αποσκευές αφαιρεθούν, ξεδιπλώνεται ο χαρακτήρας της μοτοσυκλέτας και αναδεικνύεται το ευέλικτο και δυναμικό της προφίλ. Βασισμένη στον βελούδινο τρικύλινδρο  κινητήρα 800 κ.εκ., η Turismo Veloce RC διαθέτει αναλογία κιλών / ιπποδύναμης ασυνήθιστη για την κατηγορία της, ενώ η χρήση της τεχνολογίας φωτισμού LED, σε συνδυασμό με το DRL (Daylight Riding Light), προσδίδει μια μοναδική ταυτότητα, καθιστώντας την άμεσα αναγνωρίσιμη

 

Φωτισμός LED, σε συνδυασμό με το DRL.

Φωτισμός LED, σε συνδυασμό με το DRL.

 

Η έκδοση RC, θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 250 κομματιών. Αναγνωρίσιμη κυρίως από τα αγωνιστικά χρώματα και τον αριθμό 37 που συμβολίζει τα παγκόσμια πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει στην ιστορία της. Μια καθόλου τυχαία κίνηση καθώς θέλει με τον τρόπο αυτό να εκμεταλλευτεί στο έπακρο και την επένδυσή της στα παγκόσμια πρωταθλήματα SBK και SS με την ομάδα της Reparto Corse.

 

Τα χαρακτηριστικά της είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τα υπόλοιπα μοντέλα RC της εταιρείας, η εξέλιξη της Turismo Veloce περιλαμβάνει τόσο λειτουργικές, όσο και αισθητικές αναβαθμίσεις, όπως τα ανθρακονήματα στο μπροστινό φτερό αλλα και οι σφυρήλατες ζάντες. Όλα αυτά συνθέτουν ένα σχέδιο που τονίζει τις αγωνιστικές τους καταβολές, προερχόμενες από την παραλλαγή τους στην F4-RC.  Στις λειτουργικές αλλαγές περιλαμβάνονται ένα νέο γρανάζωμα, το οποίο βελτιώνει την ακρίβεια στην οδήγηση, το κάθισμα του συνοδηγού, που έχει επανασχεδιαστεί ώστε να βελτιωθεί η εργονομία και η άνεση σε μεγάλες αποστάσεις, άλλα και οι βάσεις του κινητήρα, αυξάνοντας την ακαμψία του πλαισίου και στη συνέχεια την δυναμική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας αυτής.

 

Βαλίστες με υποστήριξη της δομής του καθίσματος!

Βαλίστες με υποστήριξη της δομής του καθίσματος!

37 Παγκόσμιοι τίτλοι!

37 Παγκόσμιοι τίτλοι!

Μια σειρά από βαθιές τροποποιήσεις έγιναν και στον ήδη πολύ καλό τρικύλινδρο κινητήρα για την περαιτέρω μείωση των κραδασμών και του θορύβου αλλά και στο νέο εξατάχυτο κιβώτιο, με νέα σχεδίαση για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του, για πιο γρήγορες -και με ακρίβεια- αλλαγές ταχυτήτων.

Παρεμβάσεις έγιναν και στις βαλβίδες για επιπλέον βελτιωμένη αξιοπιστία αλλά και στις αναρτήσεις, φτιάχνοντας τελικά ένα μοντέλο με σκοπό να καλύψει δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως.

 

Ενας εκπληκτικός 3κύλινδρος!

Ένας εκπληκτικός 3κύλινδρος!

 

Παράλληλα όμως με τις μηχανικές βελτιώσεις, εκεί που σημειώθηκε περαιτέρω πρόοδος ήταν η λεγόμενη μονάδα MVICS 2.0 (Motor & Vehicle Integrated Control System), μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την MV Agusta, η μονάδα EAS 2.0 (Electronic Assisted Shift Up & Down), καθώς και το traction control, ρυθμιζόμενο σε 8 επίπεδα, με δυνατότητα πλήρους απεμπλοκής. Βελτιώσεις, με στόχο την αύξηση της παροχής ισχύος σε όλες τις συνθήκες.

Κατά συνέπεια, δημιουργήθηκαν και οι 3 νέοι χάρτες (ευέλικτος ‘Tourism‘, Full-Power ‘Sport‘ και ‘Rain‘ με περιορισμό τους 80 hp), σε αναζήτηση της οδηγικής τελειότητας, σε συνδυασμό με τις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις.

Στον στάνταρ εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα πλοήγησης της Garmin, οι βαλίτσες 30 λίτρων, το κεντρικό stand, η ρυθμιζόμενη ζελατίνα, τα θερμαινόμενα γκριπ και το cruise control.

 

Το σύστημα πλοήγησης της Garmin

Το σύστημα πλοήγησης της Garmin

 

Και κάπως έτσι, η MV Agusta Turismo Veloce RC δίνει απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα μου. Με απόλυτη ειλικρίνεια, τονίζει ότι πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα τουρισμού, σεβόμενη τις αγωνιστικές τις ρίζες, με πολύ περιορισμένες δυνατότητες για χρήση εκτός δρόμου αλλά σίγουρα με προσωπικότητα και μοναδικά οδηγικά χαρακτηριστικά τοσο σε τουριστικούς όσο και σε πιο σβέλτους ρυθμούς.

Γιατί, εν κατακλείδι, αυτά είναι και τα όρια της κατηγορίας της. Και σίγουρα, διεκδικεί επάξια την κορυφή. Μια δημιουργία άκρως ερωτευσιμη, θα παρασύρει στο διάβα της αισθήσεις και βλέμματα, αδιαφορώντας πλήρως για όλους εκείνους που την αγνοούν…

MV Agusta Turismo Veloce RC, 2017

MV Agusta Turismo Veloce RC, 2017

 

Σπυρόπουλος Δημήτρης.

 


20 και πλέον χρόνια μοτοσυκλετιστής. Για περισσότερα απο 20 χρόνια ονειρευομαι στους 2 τροχους... και δεσμοδρομικά! Διαχειριστής και ιδρυτικό μέλος των DesmoRiders, σε όλη μου την ζωή ζώ δίπλα σε ιταλικές δημιουργίες. Είτε στους 2 της Μπολώνια, είτε στους 4 τροχους του Μιλάνου (εδω και 3 -πλεον- γενιές...). Καλούς Δρομους σε όλους! Επικοινωνείστε μαζί μου στο Frankie1099@outlook.com.


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved