Ο Piero Ferrari για Sainz και Vettel

Μόλις ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Sebastian Vettel από την Ferrari στο τέλος της φετινής σεζόν, που δεν έχει καν αρχίσει αλλά λέμε τώρα, τα media σε όλο το κόσμο άρχισαν να αναζητούν τον οδηγό που θα φορέσει την κόκκινη φόρμα δίπλα στον Charles Leclerc.

Ομολογουμένως οι δύο επικρατέστεροι ήταν ο Daniel Ricciardo και ο Carlos Sainz jr, με τον Ισπανό να είχε εξ αρχής περισσότερες πιθανότητες. Η επιβεβαίωση σήμερα της μεταγραφής του Ricciardo στην McLaren μας αφήνει με ένα μοναδικό μνηστήρα, εκτός και αν γίνει κάτι συνταρακτικό.

Την έμμεση επιβεβαίωση έδωσε ο Piero Ferrari, γιος του Enzo και κάτοχος του 10% της Ferrari SpA, σε online συνέντευξη για το περιοδικό Quattroruote όταν είπε πως “…είναι πρέπον να στηριχθεί ο Leclerc γιατί είναι ένας πολύ ταλαντούχος και ευφυής νεαρός που μεγάλωσε στην δική μας Ferrari Academy…” ενώ για τον δεύτερο οδηγό δήλωσε ότι “…να υποστηρίξουμε άλλον ένα νέο? Σίγουρα θα μου άρεσε, αλλά η Ferrari δεν είναι το κατάλληλο μέρος για ένα νεαρό που προέρχεται από την Formula 2 (ακούς Mick?). Ίσως ένας νεαρός με μερικά χρόνια εμπειρίας θα ήταν πολύ καλύτερα.”. Και νεαρός οδηγός με εμπειρία στην F1 και αποδεδειγμένη ταχύτητα και διαθέσιμος είναι μόνο ο Carlos Sainz Jr

Όσον αφορά την σχέση με τον Vettel και γιατί έληξε άδοξα ο Piero Ferrari δεν είπε πολλά αλλά μας επιβεβαίωσε αυτό που ήταν ήδη γνωστό, ότι δηλαδή ήταν τεταμένη από καιρό.
Συγκεκριμένα είπε ότι “…Ήταν μια όμορφη ιστορία που θα μπορούσε να είναι και ομορφότερη, αλλά δυστυχώς τελειώνει εδώ. Φτάσαμε στο τέλος της σχέσης μας με τον Vettel για διάφορους λόγους, από μεριάς του και από την ομάδα. Δεν ζούσαμε πλέον καλά μαζί και αποφασίσαμε να χωρίσουμε: είναι σαν ένας γάμος που τελείωσε.
Δεν έχει να κάνει με το να διαθέτεις τον καλύτερο πιλότο η το καλύτερο αυτοκίνητο. Έτρεφα μεγάλη εμπιστοσύνη για τον Sebastian τόσες πολλές φορές γιατί ήταν ο πρωταγωνιστής σε μεγάλους αγώνες, γι’αυτό δεν ξέρω αν φταίει ότι δεν κατανόησε το αυτοκίνητο η εμείς δεν κατανοήσαμε αυτόν, αλλά αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να συμβαίνουν.
Δεν είναι η στιγμή να ρίξει κανείς το φταίξιμο σε κανέναν.

Νίκος Κουμπής

Πηγή: Quattroruote

 

 Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Ο Piero Ferrari για Sainz και Vettel' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved