Έρχεται η Alfa Romeo 6C

Η Alfa Romeo, σύμφωνα με τις πλέον πρόσφατες δηλώσεις του CEO Sergio Marchionne, πρόκειται να δώσει περισσότερο βάρος στα κερδοφόρα SUV με την παρουσίαση πρώτα μίας anti-X5 και έπειτα μίας anti-X1.

Το σχέδιο αυτό ξενίζει τους παραδοσιακούς φίλους της φίρμας που αναζητούν αισθησιακά αυτοκίνητα επιδόσεων και όχι…βανάκια. Η επιλογή αυτή της διοίκησης αποτελεί μονόδρομο, αφού οι κατηγορίες των sedans είναι σε ελεύθερη πτώση σε αντίθεση με τα SUV’s και Crossovers που απέδειξαν με τον πλέον πειστικό τρόπο πως τελικά δεν είναι μία μόδα αλλά ήρθαν για να μείνουν.

Για να ισορροπήσει την ζυγαριά η Alfa Romeo έδωσε το πράσινο φως για την κουπέ έκδοση της Giulia, ώστε να ανταγωνιστεί την BMW σειρά 4 και την C Class Coupe’ της Mercedes αλλά και για να θυμίζει σε όλους ότι μπορεί να προέχει η δουλειά αλλά υπάρχει και η διασκέδαση.

Ακόμα περισσότερη δυναμικότητα στο σχέδιο δίνει και η συνέχεια των ιστορικών TZ, και μάλιστα με τον ορθό τρόπο, αφού ο Andrea Zagato έχει επιβεβαιώσει ότι έχει έλθει σε συμφωνία με την Alfa Romeo για την παραχώρηση πλαισίων ‘Giorgio‘ και Powertrains της Quadrifoglio για την παραγωγή ενός supercar που θα συνεχίσει την ιστορία εκεί που την άφησε η TZ2.

Κάπου εκεί οι πληροφορίες αρχίζουν και μπερδεύονται αφού στην επίσημη σελίδα της στο Facebook η Pogea Racing GmbH ανάρτησε την είδηση πως από καλά πληροφορημένες πηγές γνωρίζει πως θα υπάρξει μια Alfa Romeo 6C που θα τοποθετηθεί πάνω από την 4C και θα είναι η κορυφή της sport γκάμας της Alfa Romeo.

Σε αυτή τη περίπτωση δεν μιλάμε απλώς για την κουπέ Giulia αφού για να έχει επιτυχημένη πορεία θα πρέπει να διατεθεί και με τον 2.0 Turbo Benzina και τον 2.2 Multijet και άρα δεν θα δικαιολογεί την ονομασία της.

Πάντως γεγονός είναι ότι κυκλοφορούν Giulia Quadrifoglio με τον κινητήρα V6 Biturbo της Maserati σαν μουλάρια της επερχόμενης Alfieri, μιας και είναι γνωστό πως το πλαίσιο ‘Giorgio‘ θα βρει εφαρμογή και σε άλλα premium brands της FCA. Άρα, με μικρό κόστος, η ‘6C‘ θα μπορούσε να είναι η ‘αδελφή ψυχή’ της Alfieri, με διαφορετικό όμως κινητήρα και προσανατολισμό στην αγορά.

Η πλέον αισιόδοξη πρόβλεψη λοιπόν θέλει την Alfa Romeo να αποκτά 3 κουπέ οχήματα: την Giulia Coupe’ και την ‘6C‘, την ώρα που ο Zagato θα προσφέρει και την δική, περιορισμένης παραγωγής, TZ.

Βέβαια η ιστορία έχει αποδείξει πως από πλάνα και προβλέψεις για την Alfa γίνονται και διαγράφονται όλη την ώρα… οπότε όλα θα ξεδιαλύνουν σε κάτι παραπάνω από ένα μήνα, όταν θα παρουσιαστεί το αναθεωρημένο πλάνο για την FCA.

Κρατάτε το ‘αναθεωρημένο‘…είναι λέξη κλειδί!

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Έρχεται η Alfa Romeo 6C' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved