Ανακατατάξεις στη Ferrari από τον Marchionne

marchionne_fca_ferrari

Μπορεί η μετοχή της Ferrari στο Χρηματιστήριο να πετάει, μπορεί τα αυτοκίνητα από το Maranello να είναι, ίσως, τα καλύτερα της ιστορίας της αλλά η Scuderia, ο ίδιος ο λόγος ύπαρξης της Ferrari σύμφωνα με την φιλοσοφία του Enzo, διανύει μια περίοδο που όλοι οι εργαζόμενοι της θα ήθελαν να ξεχάσουν.

 

O Sergio Marchionne δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και το δείχνει, μάλιστα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μόλις περάσουν οι τελευταίοι 3 αγώνες, που αντιμετωπίζονται μάλλον μοιρολατρικά, θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στην Scuderia.

 

Ο πρώτος που θα δει την πόρτα της εξόδου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο Maurizio Arrivabene, και οι επικρατέστερος αντικαταστάτης φαίνεται να είναι ο Eric Boullier, με πρότερη θητεία στη McLaren ενώ θα αναβαθμιστεί και ο ρόλος του protégé του Marchionne (μέχρι να αλλάξει γνώμη) Mattia Binotto που τώρα κατέχει τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή.

eric-boullier

 

Αλλαγές αναμένονται να γίνουν και στο roster των οδηγών, ο Sebastian Vettel ήρθε με την προσδοκία ενός νέου Schumacher αλλά παρ’ όλα που οι ικανότητες του είναι αδιαμφησβήτιτες και είναι ένας γεννημένος νικητής, φαίνεται πως ο Marchionne δεν βλέπει σε αυτόν τη στόφα ενός πραγματικού ηγέτη που να μπορεί να ‘τραβήξει’ την ομάδα σε νέες επιτυχίες και δύσκολα θα του ανανεωθεί το συμβόλαιο στο τέλος του 2017.

 

Ο Kimi Raikkonen από την άλλη χαίρει της εμπιστοσύνης του Προέδρου και μάλλον το συμβόλαιο του θα ανανεωθεί ώστε να δείξει το δρόμο στην νέα μεγάλη ελπίδα της Scuderia.

 

Όπως δείχνουν τα πράγματα ο Marchionne θα θελήσει να αποκτήσει τον Max Verstappen για την σαιζόν του 2018 και πέρα και δίπλα θα θέλει να τον ‘νταντέψει’ ο γερόλυκος Kimi, μετά όμως?

antonio_giovinazzi

 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Ferrari θα ακολουθήσουν για τρίτη φορά (μετά τον Michele Alboreto και τον Ivan Capelli) στη σύγχρονη ιστορία τον ‘ιταλικό’ δρόμο και πιθανός να πλαισιώσουν τον Verstappen με τον Antonio Giovinazzi που έχει μια άκρος ικανοποιητική πορεία στη GP2.

 

Ο καιρός γαρ εγγύς…

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved