Δύο Alfa Romeo υποψήφιες στα φετινά διεθνή βραβεία ιστορικής αυτοκίνησης

Δύο Alfa Romeo υποψήφιες στα φετινά διεθνή βραβεία ιστορικής αυτοκίνησης, μια παλιά, του 1960 και μια σύγχρονη, του 2016!

 

Πιο συγκεκριμένα, το μοναδικό πρωτότυπο Alfa Romeo SZ Zagato, κατασκευασμένη το 1960. Φέτος παρουσιάστηκε στη Villa d’Este και κέρδισε το βραβείο διατήρησης. Χαρακτηριστικό της ότι η μισή είναι άριστα συντηρημένη και διατηρημένη ενώ η άλλη μισή είναι μάρτυρας της φθοράς του χρόνου.

Alfa Romeo SZ Zagato Πηγή φωτογραφίας http://historicmotoringawards.com/

Alfa Romeo SZ Zagato Πηγή φωτογραφίας http://historicmotoringawards.com/

 

Δεύτερη υποψήφια και μάλιστα, το μοναδικό σύγχρονο αυτοκίνητο ανάμεσα στους φιναλίστ, μια Touring Disco Volante Spyder, βασισμένη στο αμάξωμα της Alfa Romeo 8C Competizione Spider. Μόλις επτά έχουν κατασκευαστεί από τη Carrozzeria Touring ενώ κατέκτησε βραβεία στις φετινές διοργανώσεις στη Villa d’Este και στο Concours of Elegance.

Touring Disco Volante Spyder Πηγή φωτογραφίας http://historicmotoringawards.com/

Touring Disco Volante Spyder Πηγή φωτογραφίας http://historicmotoringawards.com/

 

Οι υπόλοιποι έξι φιναλίστ είναι το Ford GT40 P/1046, νικητής του 24ωρου Le Mans του 1966, η Jaguar D-type XKD 501, νικήτρια του Le Mans του 1956 και το ακριβότερο βρετανικό αυτοκίνητο που επωλήθη σε δημοπρασία με τιμή 21,780 εκ. δολάρια, η Jaguar XJ13 recreation του 1966, η Pegaso Z-102 Berlinetta ENASA Cúpula, ένα one – off αυτοκίνητο που άνηκε κάποτε σε ένα Δομινικανό δικτάτορα, Sir Henry Segrave’s Sunbeam ‘Tiger’ που είχε σπάσει το ρεκόρ των 200 ΧμΑΩ και η Talbot-Lago T150-C SS Figoni & Falaschi.

 

Πηγή εικόνων και πληροφοριών: historicmotoringawards.com

 

Φώτης Β. ΝάκοςΠριν από αρκετά χρόνια ήρθε στη ζωή μου μια Alfa Romeo 156 και την έκανε - αυτοκινητιστικά - πιο ενδιαφέρουσα. Μαζί της πέρασα 8 υπέροχα χρόνια στα οποία απέκτησα εγκάρδιους φίλους, πήγα στο γάμο μου και γύρισα από το μαιευτήριο με το πρώτο μου παιδί. Μέτρησα εκατοντάδες γύρους στις πίστες των Μεγάρων και Σερρών. Ταυτόχρονα, έμαθα - κι αγάπησα - μια ιστορία άνω των 100 ετών που συνοδεύει αυτή τη μάρκα. Πλέον, τη ζω κι εγώ.


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved