Εξαγορά της Ducati απο την Harley-Davidson ή από Funds..(?)

Σύμφωνα με πληροφορίες από την γείτονα χώρα, φαίνεται ότι ο όμιλος Volkswagen έχει δώσει εντολή πώλησης για το εργοστάσιο του Borgo Panigale στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην επενδυτική τράπεζα Evercore, με σκοπό την αύξηση του ενδιαφέροντος μεταξύ μεγάλων ιδιωτικών funds, επενδυτικών ομίλων αλλά και της… Harley-Davidson.

Το παραπάνω σενάριο έρχεται να προστεθεί στο πιθανό ενδιαφέρον της Royal Enfield, oι τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με το μέλλον της Ducati παρουσιάζουν ως πρωταγωνιστές μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια αλλά και την Harley-Davidson!

Η Evercore, η επενδυτική τράπεζα που η Volkswagen έχει διορίσει για να βολιδοσκοπήσει την αγορά και τελικά να πουλήσει την Ιταλική Μοτοσυκλετοβιομηχανία, θα λάβει εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από μεγάλα αμερικανικά funds, για έναν ποσό που αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1 και 1,5 δισ ευρώ.  Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η Ducati άνηκε από το 1995 έως το 2012 με τη σειρά στις Deutsche Morgan Grenfell, TPG και τέλος στην Investindustrial από την οποία και πωλήθηκε στην Volkswagen έναντι 860 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ενδιαφέρον για την απόκτηση της Ducati φαίνεται πως είναι έντονο: Πρώτο όνομα αυτό της Harley-Davidson, η οποία προέρχεται από τις αποτυχημένες συνεργασίες με τις MV Agusta και Buell. Έπεται, η ινδική Bajaj Auto (βλ. KTM) και η αμερικανική εταιρεία Polaris. Απόντες αυτή την περίοδο Κινέζοι επενδυτές (χωρίς να αποκλείονται).

Σύμφωνα λοιπόν με τους αναλυτές της αγοράς, η προσπάθεια από την πλευρά της Volkswagen, για την συλλογή προτάσεων για την πώληση της Ducati από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Evercore, εξηγείται και με την απόσυρση του Ferdinand Piëch το 2015 από πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της γερμανικής εταιρείας. Η απόκτηση της Ducati ήταν προσωπική επιλογή του Piëch με την οποία δεν συμφωνούσαν όλοι οι μέτοχοι, οπότε με την αποχώρηση του από το τιμόνι του VAG ανοίγουν οι δρόμοι για νέες επιλογές. 

Πηγή: insella.it

Σπυρόπουλος Δημήτρης.20 και πλέον χρόνια μοτοσυκλετιστής. Για περισσότερα απο 20 χρόνια ονειρευομαι στους 2 τροχους... και δεσμοδρομικά! Διαχειριστής και ιδρυτικό μέλος των DesmoRiders, σε όλη μου την ζωή ζώ δίπλα σε ιταλικές δημιουργίες. Είτε στους 2 της Μπολώνια, είτε στους 4 τροχους του Μιλάνου (εδω και 3 -πλεον- γενιές...). Καλούς Δρομους σε όλους! Επικοινωνείστε μαζί μου στο Frankie1099@outlook.com.


'Εξαγορά της Ducati απο την Harley-Davidson ή από Funds..(?)' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved