Επιστρέφει η Alfa Romeo στους αγώνες?

big

Η επιστροφή της Cosworth στους αγώνες μονοθεσίων στις ΗΠΑ είναι ολοένα και πιο κοντά. Ο μικρός παραγωγός κινητήρων με την τεράστια ιστορία σε όλες τις μορφές των αγώνων θα ανακοινώσει στο τέλος του καλοκαιριού την ενδεχόμενη συμμετοχή στο επερχόμενο πρωτάθλημα Verizon IndyCars σε συνεργασία με κάποιο μεγάλο κατασκευαστή.

Ο Racing CEO της Cosworth Kevin Kalkhoven δήλωσε πρόσφατα πως ‘Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με δύο κατασκευαστές, απο τος οποίους ο ένας επιστρέφει στις ΗΠΑ μετά από πολλά χρόνια απουσίας, δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να καταλάβετε για ποιον μιλάω, η τελική απόφαση θα ανακοινωθεί τέλη καλοκαιριού…

Η Alfa Romeo επιστρέφει στην αγορά των ΗΠΑ από φέτος με την 4C και από τα τέλη του 2015 με την Giulia και ήδη οι Alfisti άρχισαν να ενώνουν τις τελίτσες και να ελπίζουν…..

Σύμφωνα με τον κανονισμό των IndyCars για τους νέους κινητήρες turbo ο κάθε πάροχος κινητήρων πρέπει να είναι η να συνδέεται άμεσα με ένα μεγάλο κατασκευαστή, επίσης φημολογείται ότι για το 2016 θα επιτρέπεται η ελεύθερη επιλογή αρχιτεκτονικής (V, εν σειρά, Wankel, Boxer κλπ) αλλά και καυσίμου (αιθανόλη, diesel) ώστε να προσελκυσθούν και νέοι κατασκευαστές, κλείνοντας το μάτι στην Αudi.

O Kalkhoven επισήμανε πως η Cosworth θα κατασκευάσει και Aerokits (πρόσθετα μέρη του αμαξώματος που μπορεί να τοποθετήσει προαιρετικά η κάθε ομάδα στο ενιαίο σασί της Dallara, και που μπορεί να διαφέρουν από αγώνα σε αγώνα) καθώς ένα πολύ ισχυρός κινητήρας δεν αρκεί πλέον από τη στιγμή που Honda και Chevy θα εφοδιάσουν τις ομάδες τους με εξελιγμένα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Η Alfa Romeo συμμετείχε ως το 1991 στα Indy Cars με κινητήρα εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένο in house, θα επιτρέψει ο Marchionne την επιστροφή της Squadra Corse στις πίστες?

Νίκος Κουμπής

πηγή: http://motorsportrants.com/

Θέλεις να σχολιάσεις? κάνει Sign up η log in στο forum μας: http://www.theitalianjob.gr/forum/styles/forum_20158/imageset/icon_post_target.gif



Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved