Ετοιμάζεται το Fiat 124 Coupe’?

Η φήμη υπήρχε ήδη από την εποχή της πρώτης παρουσίασης του νέου Fiat/Abarth 124 Spider, άλλωστε και η Mazda προσφέρει το αδελφό Mx-5 και στην έκδοση RF με σκληρή ανοιγόμενη οροφή.

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει ακόμα δεν είναι συγκεκριμένες αλλά δεν αποκλείεται η Fiat να παρουσιάσει μια coupe’ παραλλαγή του 124 Spider με σταθερή οροφή, αναβιώνοντας έτσι το ιστορικό όνομα 124 Sport Coupe’ και εμμέσως να επαναφέρει στην αγορά τον αντικαταστάτη του αγαπημένου μας Fiat Coupe’ του 1994.

Ο φακός αποθανάτησε ένα πρωτότυπο, το οποίο μάλιστα είναι Abarth, σε δοκιμές στο δρόμο αλλά από την γωνία της λήψης δεν είναι σαφής η τυπολογία της οροφής.

Επίσης, με την ευκαιρία της ανανέωσης της Alfa Romeo 4C και την ενδεχόμενη χρήση σε αυτή του κινητήρα 2.0 Turbo Benzina της Giulia, δεν αποκλείεται το 124 Abarth να αποκτήσει και έκδοση με τον 1.750 Turbo των 240 ίππων, όπως και η έκδοση Rally R-GT.

Να θυμίσουμε ότι το Fiat 124 Spider αποτελεί τέκνο συνεργασίας της FCA και της Mazda και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της δεύτερης στη Hiroshima. Μηχανολογικά η κυριότερη διαφοροποίηση σε σχέση με το Ιαπωνικό αδελφάκι του είναι διάθεση του αποκλειστικά με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες που χαρίζουν σαφέστατα καλύτερες επιδόσεις.

Νίκος Κουμπής

Photo Credit Εξωφύλλου: Autocar.co.uk


Tagged: , ,


Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Ετοιμάζεται το Fiat 124 Coupe’?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved