Η Alfa Romeo Sauber F1 δεν θα είναι ‘B Team’ της Ferrari?

Από την ώρα που ανακοινώθηκε η συνεργασία της Alfa Romeo με την Sauber δεν ήταν λίγες οι, δικαιολογημένες, φωνές που ήθελαν την Ελβετική ομάδα να είναι ουσιαστικά ‘τα τσικό’ της Scuderia Ferrari και ως εκ τούτου να έχει περιορισμένες προϋποθέσεις για επιτυχίες.

Frederic Vasseur

Αυτές τις φωνές θέλησε να διαψεύσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο Αγωνιστικός Διευθυντής Frederic Vasseur σε μία συνέντευξη που έδωσε στο Ισπανικό περιοδικό Auto Hebdo:

‘…ο στόχος δεν είναι να μεταλλαχθούμε σε B Team της Scuderia Ferrari, αλλά σε ένα Team A με σήμα την Alfa Romeo. Είναι προφανές ότι θα υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των πλευρών, αλλά παραμένουμε δύο ξεχωριστές οντότητες. Αυτή η συνεργασία αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία γι’αυτή την ομάδα καθώς είναι πολύ δύσκολο για ένα μικρό Team να παραμείνει ανταγωνιστικό για πολύ καιρό. Η Alfa Romeo, χάρη στην ιστορία της και την μηχανολογική παράδοση, θα μας επιτρέψει να σταθεροποιηθούμε και θα μας προσφέρει μια γερή βάση στην οποία θα χτίσουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον…’

Πάντως ο Pascal Picci, το στέλεχος της Longbow Capital που ανέλαβε τη θέση του CEO της Sauber, και ο Sergio Marchionne ήδη προχώρησαν στη πρόσληψη επιπλέον 20 μηχανολόγων για να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδος. Οι μηχανολόγοι αυτοί μάλιστα δεν αποτελούν μέρος του staff της Ferrari που αναλαμβάνει την υποστήριξη των πελατών της αλλά είναι ‘νέο αίμα’ που θα αναλάβει δράση άμεσα.

Η αλήθεια πάντως είναι πως, τουλάχιστον για το 2018 η Alfa Romeo θα είναι ουσιαστικά μονάχα title sponsor και θα …πληρώνει τους λογαριασμούς της Sauber αφού το νέο σασί έχει σχεδιαστεί κατά 80% πριν προκύψει η συμφωνία. Το πίσω μέρος μάλιστα, με τις βάσεις της ανάρτησης και το σύνολο Power Unit/κιβώτιο θα είναι 100% Ferrari.

Αυτό άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος ο Peter Sauber, σε συνέντευξη στο Γερμανικό Auto Motor und Sport, αφού ξεκαθάρισε ότι είναι σίγουρος πως η συμφωνία με την Alfa Romeo είναι θετικότατη για την ομάδα του, που θα πρέπει να ξεπεράσει την περασμένη χρονιά, που ήταν τόσο άσχημη ώστε να μην θέλει καν να την θυμάται.

Ο Ελβετός, ιδρυτής και πρώην ιδιοκτήτης της Sauber, που είναι η τέταρτη γηραιότερη ομάδα της Formula 1 με συνεχή παρουσία 25 ετών,  είπε πως για το 2018 η Alfa Romeo δεν θα έχει ουσιώδη συνεισφορά στο πακέτο του νέου μονοθεσίου. Δηλώνει όμως σίγουρος πως αναμένει την επόμενη κίνηση του Sergio Marchionne για να εδραιωθεί η ομάδα στις κορυφαίες θέσεις του grid. Ο στόχος που θέτει για την ερχόμενη χρονιά πάντως είναι ρεαλιστικός και, αν όλα πάνε καλά, επιτεύξιμος: την σταθεροποίηση της ομάδος στη μέση της κατάταξης.

Αν και εφόσον τα λεγόμενα του Vasseur επιβεβαιωθούν, θα είναι από την σεζόν του 2019 όποτε και θα φανεί αν η Alfa Romeo θα εμπλέξει σε καίρια σημεία του σχεδιασμού του σασί δικούς της ανθρώπους. Πάντως, από οικονομικής άποψης, η Sauber θα είναι πρακτικά ιδιόκτητη ομάδα της FCA και θα μπορούσαν κάλλιστα απλώς να …αλλάξουν φόρμες στους μηχανολόγους της Sauber, να προσθέσουν νέο προσωπικό (προφανώς προερχόμενο από το Maranello) και να μετατρέψουν την ομάδα σε σκέτο Scuderia Alfa Romeo – Ferrari.

Μια δόση αισιοδοξίας στους Alfisti μπορεί να δώσει και η τακτική εκφοβισμού αποχώρησης της Scuderia Ferrari από την F1, καθώς δεν αποκλείεται ο Marchionne να θέλει να ισχυροποιήσει την Alfa Romeo, για να μπορεί να αφήσει μια ισάξια ομάδα στο πόδι της Scuderia αν και όποτε προκύψει η αποχώρηση της τελευταίας από το Τσίρκο.

Παρακολουθήστε τα νέα της Alfa Romeo Sauber F1 Team και στο Group στο Facebook

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Η Alfa Romeo Sauber F1 δεν θα είναι ‘B Team’ της Ferrari?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb