Καθόλου σίγουρη η Giulia Sportwagon

Θα μείνει rendering η Giulia Sportwagon?

 

Δεν πέρασαν καλά καλά δύο μήνες από τότε που διέρρευσε πως η Alfa Romeo έδωσε πράσινο φως για την ανάπτυξη της έκδοσης Sportwagon της Giulia και μόλις σήμερα ο Sergio Marchionne δήλωσε, στο περιθώριο του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Detroit, πως ‘δεν είναι καθόλου σίγουρος για το αν θα περάσει στη παραγωγή’.

 

Η Alfa Romeo διαθέτει την μεσαία berlina της σε έκδοση Sportwagon από την εποχή της 156, ενώ πιο πριν το ρόλο αυτό κάλυπτε η 33 Sportwagon, αλλά στα αρχικά πλάνα της Giulia δεν προβλεπόταν παρόμοια έκδοση. Η προϊστορία της φίρμας όμως σε αυτή τη κατηγορία και η απαίτηση των Alfisti φαινόταν πως είχε κάμψει τις αμφιβολίες της διοίκησης, αλλά ο Sergio Marchionne φαίνεται πως δεν έχει πεισθεί εντελώς για την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας Giulia Sportwagon.

 

Ο CEO της FCA κατέστησε σαφές πως μια τέτοια κίνηση εξετάζεται μεν σοβαρά, παρά τις αρχικές βλέψεις, αλλά εξαρτάται από την εμπορική πορεία της Stelvio και αν θα αποφασίσει η Alfa Romeo να στηρίξει το SUV με μια οικογενειακή έκδοση της μεσαίας berlina της η αν θα αφήσει τα δύο μοντέλα να έχουν μια πιο σαφής διαφοροποίηση μεταξύ τους.

 

Επίσης τόνισε πως μια ενδεχόμενη Giulia Sportwagon θα διατεθεί μόνο στην Ευρωπαϊκή αγορά καθώς στις ΗΠΑ και στην Ασία τα SW έχουν παραδώσει τη σκυτάλη στα SUV και ότι θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά αν ο, αντικειμενικά μικρός,  όγκος πωλήσεων της θα μπορεί να είναι αρκετός για να καταστήσει το μοντέλο κερδοφόρο.

 

Άρα όσοι ενδιαφέρεστε για μια Giulia Sportwagon Veloce (όπως εγώ) καλού κακού πάρτε και μια προσφορά για Stelvio

 

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb