Πωλείται χειροποίητο Fiat Coupe’ με 1.327 Km…

Σου άρεσε το Fiat Coupe’? ρούφηξες το άρθρο του Βασίλη για το τελευταίο Coupe’ που έβγαλε η Fiat? Θέλεις να συλλέξεις το απόλυτο collectable Fiat Coupe’? ωραία!

 

Τρέξε στην Ιρλανδία και συγκεκριμένα στην Hollybrook Sportscar και κάνε μια προσφορά σε κλειστό φάκελο για το μοναδικό ολοκαίνουργιο και ποτέ ταξινομημένο Fiat Coupe’ που υπάρχει στον Πλανήτη.

 

H Ferrari του φτωχού στο σωστό χρώμα!

H Ferrari του φτωχού στο σωστό χρώμα!

 

Πρόκειται για ένα από τα 15 πρωτότυπα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν στο χέρι στην Pininfarina για να τον έλεγχο της διαδικασίας παραγωγής, της εφαρμογής των body panels και τον έλεγχο αισθητικής του τελικού προϊόντος από την διοίκηση και τους μεγαλύτερους dealers προτού παρουσιαστεί επίσημα.

 

Για τον λόγο αυτό το συγκεκριμένο Coupe’ δεν ταξινομήθηκε ποτέ και τα 1.327 χιλιόμετρα του οδόμετρου τα έκαναν τεχνικοί της Pininfarina στις 2-3 βόλτες για τον τελευταίο έλεγχο του.

 

Ο θρυλικός δίλιτρος τετρακύλινδρος Turbo της Fiat-Lancia

Ο θρυλικός δίλιτρος τετρακύλινδρος Turbo της Fiat-Lancia

 

Είναι εφοδιασμένο με τον κινητήρα Lampredi 2.0 Turbo 16v με απόδοση 190 ίππους και μπλοκέ διαφορικό ViscoDrive.

Αυτό είναι το μόνο εκείνης της φουρνιάς που σώθηκε από την πρέσα (τα μουλάρια και τα πρωτότυπα οδηγούνται προς την καταστροφή για φορολογικούς λόγους) αφού μπήκε στην προσωπική συλλογή του Pininfarina και προστατεύτηκε από την φθορά του χρόνου.

 

Δεν φόρεσε ποτέ πινακίδες!

Δεν φόρεσε ποτέ πινακίδες!

Πάντως ξεχωρίζει από το τελικό μοντέλο παραγωγής αφού διαθέτει ένα περίτεχνο σχεδιαστικά λεβιέ ταχυτήτων που δεν πέρασε στην παραγωγή, διαφορετικές επενδύσεις στις πόρτες ενώ και η μοκέτα αποτελείται από διαφορετικά κομμάτια για την επιλογή ποιότητας και χρώματος.

H αρχική πρόταση για τον λεβιέ ταχυτήτων που δεν πέρασε στην παραγωγή

H αρχική πρόταση για τον λεβιέ ταχυτήτων που δεν πέρασε στην παραγωγή

 

Όταν η Pininfarina χρεοκόπησε, το 2012, το αυτοκίνητο πουλήθηκε σε ένα Ιταλό συλλέκτη που πρόσφατα αποφάσισε να το αποχωριστεί, σε άγνωστη τιμή.

Οπότε αν είσαι λάτρης των μικρών sport ιταλικών αυτοκινήτων, ετοίμασε μια προσφορά, κλείσε εισιτήρια με την RYANAIR και όρμα!

Πάντως το αυτοκίνητο συνοδέυετε απο όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να μπορέσει να ταξινομηθεί κανονικά σαν καινούργιο  αλλά υποθέτω ότι θα παραμείνει μια Garage Queen.

 

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved