Σκωτσέζικο ντους στη Βρετανική αγορά για την FCA

To 500X τραβά το κουπί της Fiat στην Μ.Βρετανία αλλά δεν φτάνει

To 500X τραβά το κουπί της Fiat στην Μ.Βρετανία αλλά δεν φτάνει

 

Μπορεί η πορεία της FCA για το 2016 να ήταν γενικά θετική αλλά στις περιπτώσεις των ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου κάτι δεν πήγε καλά και τα αποτελέσματα, κυρίως της Fiat, δεν ήταν τα αναμενόμενα.

 

Στη Γηραιά Αλβιώνα λοιπόν ο Όμιλος FCA κατέγραψε απογοητευτικά αποτελέσματα από Fiat και Alfa Romeo (οι δεξιοτίμονες Giulia θα αρχίσουν να παραδίδονται από τον Ιανουάριο του 2017) αλλά και θεαματικές αυξήσεις ταξινομήσεων από Abarth και Jeep.

 

Αναλυτικά λοιπόν η Alfa Romeo πούλησε σε όλη χρονιά το συγκλονιστικό αριθμό των 4.881 αυτοκινήτων με μερίδιο αγοράς …0,18%, μάλιστα το νούμερο αυτό είναι κατά 3.5% μικρότερο από τις πωλήσεις του 2015.

 

H Giulietta προσπαθεί αλλά χρειάζεται τη βοήθεια της μεγάλης αδελφής της

H Giulietta προσπαθεί αλλά χρειάζεται τη βοήθεια της μεγάλης αδελφής της

 

Μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στο σύνολο του έτους είχε και ο τραγικός Δεκέμβριος με κατάρρευση των ήδη μικρών πωλήσεων κατά 22%. Πάντως οι dealers δεν ανησυχούν ιδιαίτερα καθώς το ενδιαφέρων υποψηφίων πελατών για την Giulia και τη Stelvio είναι μεγάλο και το 2017 προμηνύεται εντελώς διαφορετικό.

 

Σύμφωνα με τις αναφορές τους μεγάλο μέρος της πτώσης πωλήσεων αφορά την προτίμηση πολλών υποψηφίων αγοραστών Giulietta 2.0 JTDm με μεγάλο εξοπλισμό να αναμένουν την Giulia και τις προτάσεις των εταιρειών Leasing που οδηγούν τη Βρετανική αγορά, ενώ και η Stelvio αναμένεται να σημειώσει μεγάλο αριθμό, για τα δεδομένα της Alfa Romeo, ταξινομήσεων αφού οι Βρετανοί δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα πετρελαιοκίνητα SUVs.

 

Η Fiat από την άλλη παρά την παρουσία των νέων 500, 500x και Tipo είδε τα νούμερα της να συρρικνώνονται κατά 5,72% με συνολικά 60.581 αυτοκίνητα. Αν αναλυθεί περεταίρω η πορεία της Fiat βρίσκουμε το 500X να σημειώνει αύξηση πωλήσεων αλλά το 500L έχει καταρρεύσει ενώ και το 500 είναι στάσιμο. Πέρα από το 124 Spider δεν αναμένεται κάποιο ιδιαίτερο μοντέλο για του χρόνου και θα πρέπει να τα στελέχη της FCA να βρουν τι ρίζα του προβλήματος και να το λύσουν άμεσα.

 

Τουλάχιστον οι Άγγλοι αγαπούν την Abarth

Τουλάχιστον οι Άγγλοι αγαπούν την Abarth

 

Η Jeep με 14.090 αυτοκίνητα και αύξηση πωλήσεων κατά 30% δείχνει ότι το Renegade αποτελεί τεράστια επιτυχία ενώ ο σκορπιός της Abarth τσίμπησε 3.966 Βρετανούς με αύξηση 44.6% σε σχέση με το 2015.

 

Και η Maserati έμεινε στάσιμη με 1.435 αυτοκίνητα αλλά η αναμονή για τις δεξιοτίμονες Levante, που ακόμα δεν ταξινομήθηκαν, αυξάνει τις προσδοκίες για ένα άκρως πετυχημένο 2017.

 

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved