Το 2018 αρχίζει με θετικό πρόσημο για την Alfa Romeo

Το 2018 άρχισε για τα καλλα και ήδη ο πρώτος μήνας του έτους είναι παρελθόν οπότε οι αναλυτές στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ακόνισαν τα … excelόχαρτα τους και αρχίζουν οι συγκρίσεις με την περσινή χρονιά.

Μέχρι να γίνουν γνωστά τα λεπτομερή αποτελέσματα των σημαντικότερων αγορών της Ευρώπης για όλο τον Όμιλο FCA θα επικεντρωθούμε στο Brand Alfa Romeo και την επίδοση του Ιανουαρίου στην Ιταλία και τις ΗΠΑ.

Ιταλία:
Παίζοντας εντός έδρας η Alfa Romeo ανέτρεψε την αρνητική επίδοση του Δεκεμβρίου και επέστρεψε σε εντυπωσιακούς ρυθμούς ανόδου, έχοντας εξαιρετικές πωλήσεις απο τρία μοντέλα της γκάμας: Giulia, Stelvio και Giulietta.

Η Alfa Romeo Giulietta είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει…

Αναλυτικά η Giulietta οδήγησε την ομάδα με 1.979 αυτοκίνητα, βελτιώνωντας μάλιστα τις περσινές ταξινομήσεις κατά μερικές δεκάδες μονάδες. Εντυπωσιακά κινήθηκε η Alfa Romeo Stelvio, αφού το πρώτο SUV της φίρμας αποδεικνύεται λίρα εκατό και, με 1.141 τεμάχια, ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους της και στρογγυλοκάθισε στην κορυφή των πωλήσεων της κατηγορίας. Είναι ενδεικτικό πως το δεύτερο αυτοκίνητο είναι το Audi Q5 με 882 αυτοκίνητα.

H Stelvio είναι λίρα εκατό για την Alfa Romeo

Ακολούθησε η Giulia με 771 αυτοκίνητα, καλύτερα απο τον περσινό γενάρη όποτε είχαν τοποθετηθεί 767 Ιουλίες ενώ τα εναπομείναντα 629 αυτοκίνητα μοιράζονται σε Mito και 4C Coupe’ και Spider.
Συνολικά στην Ιταλική Αγορά η Alfa Romeo πούλησε 4.520 αυτοκίνητα με άυξηση +28% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.

ΗΠΑ:
Η Αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών αποτελεί κλειδί στη στρατηγηκή επανόδου της Alfa Romeo ανάμεσα στους κορυφαίους παίκτες της Premium κατηγορίας. Κανείς σόφρων άνθρωπος δεν θα περίμενε να σαρώσει την αγορά μετά απο απουσία δεκαετιών αλλά η φίρμα απο το Milano (…τυπικά) κάνει σταθερά βήματα και βελτιώνει συνεχώς τη εικόνα αλλά και τις πωλήσεις της.

Η Giulia κερδίζει ολοένα και περισσότερους πελάτες στις ΗΠΑ

Μετά τον εξαιρετικό δεκέμβριο με τις πάνω απο 2.000 ταξινομήσεις η Alfa Romeo συνεχίζει την θετική της πορεία και τον Γενάρη καταγράφοντας τον δεύτερο καλύτερο μήνα που είχε ποτέ στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με 1.648 μονάδες. Αυτή τη φορά οδηγός στις πωλήσεις της Alfa ήταν η μπερλίνα Giulia με 948 αυτοκίνητα ενώ ακολουθεί η Stelvio με 668 ενώ ακόμα και η μικρή και καυτή 4C βρήκε 12 νέους αγοραστές, αν και πολύ λιγότερες απο πέρσι αφού κυκλοφορεί έντονα η φήμη για ανανεωμένη έκδοση σύντομα.
Συγκριτικά στοιχεία με την περσινή περίοδο δεν μπορούν να βγουν αφού η Stelvio δεν είχε παρουσιαστεί ακόμα και η Giulia μόλις που είχε ξεκινήσει την διάθεση της και είχε πετύχει μόλις 70 ταξινομήσεις.

Alfa Romeo 4C Spider

Πάντως φαίνεται πως η καταστροφολογία των ‘έγκυρων’ sites όσον αφορά την ‘ανάκληση’ αυτοκινήτων στις ΗΠΑ δεν επιρρέασε στο ελάχιστο την προσπάθεια της Alfa Romeo USA να προσεγγίσει τον στόχο των 20.000 αυτοκινήτων που έχει θέσει για φέτος η FCA.

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Το 2018 αρχίζει με θετικό πρόσημο για την Alfa Romeo' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved