WSBK-Motul Qatar 2016: Η Bologna θύμωσε…

Το τελευταίο μεγάλο event στο χώρο των WSBK, για το 2016, διεξήχθη στο Qatar.

(Και) Εκεί, οι 3 βασικοί διεκδικητές της νίκης θα έπαιζαν και το τελευταίο τους χαρτί για την τελική κατάταξη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Jonathan Rea ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Kawasaki, ο Tom Sykes, που ήθελε να κλειδώσει την δεύτερη θέση, για το 1-2 της Kawasaki στο πρωτάθλημα και ο Chaz Davies, ο μοναδικός οδηγός της Ducati στο πρωτάθλημα, μιας και ο δεύτερος οδηγός του εργοστασίου της BolognaDavide Giugliano – έχει απο νωρίς μεινει μακρυά απο βαθμούς καθώς τραυματισμοί και “λανθασμένες” επιλογές τον κράτησαν μακρυά απο επιτυχίες.

Όπως προανέφερα, ο Rea πηγαίνει στον τελευταίο αυτό αγώνα με το πρωτάθλημα, ήδη από τον προηγούμενο αγώνα, κερδισμένο. Για τον Sykes όμως η κατάσταση ειναι αβέβαιη καθως η βαθμολογική διαφορά απο τον Davies ήταν πλέον μικρή και η ψυχολογία του αναβάτη της Ducati στα ύψη. Ο Chaz Davies έφτασε στο Qatar έχοντας κερδίσει τους τελευταίους 5 από τους 6 αγώνες στις 3 προηγούμενες πίστες (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία) και με ψυχολογία νικητή (και ψυχρό αιμα) περιμένε… “τα φώτα να σβήσουν”.

Chaz Davies νικητής στην Ισπανια το 2016

Chaz Davies νικητής στην Ισπανια το 2016

Chaz Davies νικητής και στην Γαλλία για το 2016

Chaz Davies νικητής και στην Γαλλία για το 2016

Chaz Davies νικητης και στην Γερμανία, για το 2016

Chaz Davies νικητης και στην Γερμανία, για το 2016

Κάπως έτσι έρχεται η ώρα του πρώτου αγώνα στο Qatar και συνοπτικά, η τελική κατάταξη στο τέλος έχει ως εξής: 1ος Chaz Davies, 2ος Tom Sykes και 3ος Jonathan Rea. Ο καλύτερος δυνατός συνδιασμός για να κρατήσει η πράσινη ομάδα τον Sykes όσο πιο κοντά γίνεται στην θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Η διαφορά πλέον για την δευτερη και τρίτη θέση του πρωταθλήματος έχει σχεδόν μηδενιστεί. Το άγχος για τους 2 οδηγούςς που την διεκδικούν (Tom SykesChaz Davies) είναι πλέον μεγάλο και η ώρα που τα κόκκινα φώτα για το τελευταίο αγωνιστικό σκέλος της χρονιάς θα σβήσουν, έχει φτάσει.

Και εδώ έρχεται και η μεγάλη στιγμή της χρονιάς. Ο τελευταίος αγώνας ξεκινά και ο Chaz Davies περνά μπροστά απ’ όλους. Οδηγεί με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό τον αγώνα, μέχρι που άλλη μια Κawasaki θα σπάει εντός πίστας, διακόπτοντας την ροή και τον ρυθμό των αναβατών. Στην επανάληψη της εκκίνησης, ξανά ο Davies βρίσκεται στην κορυφή, με τον Sykes να μην μπορεί να ακολουθήσει στον ρυθμό αυτό και τον Rea (ο οποίος είχε βρεθεί πίσω απο τον Sykes, μετά από μια λάθος επιλογή και την 13η θέση) να αποφασίζει την κίνηση έκπληξη… Προσπέραση στον Sykes, με σκοπό να κλέψει και την νίκη (και την δόξα..), μιας και μόνο με αυτό τον συνδιασμό (13) η Κawasaki θα κλείδωνε και πάλι το 12 στο πρωτάθλημα.

Τα πράγματα βέβαια δεν πήγαν όπως τα περίμεναν… Ο Chaz Davies με τέλεια διαχείριση της διαφοράς που είχε χτίσει, αναγκάζει τον πρωταθλητή Rea -αρχικά- να εγκαταλείψει την προσπάθεια για νίκη και μερικά μέτρα πριν την σημαία τερματισμού, να κλείσει κυριολεκτικά το γκάζι και “ιπποτικά”να παραχωρήσει την δευτερη θέση (τόσο του αγώνα – όσο και του πρωταθλήματος) στον team mate του, Tom Sykes. Η παρακάτω φωτογραφία νομίζω είναι και αυτή που θα προκαλέσει περισσότερο και απο το αγωνιστικό αυτό γεγονός…

Πανηγυρισμοι για την δευτερη θέση - δώρο - του πρωταθλήματος.

Πανηγυρισμοίγια την δεύτερη θέση – δώρο – του πρωταθλήματος.

 

Όσο για τον Chaz Davies και την Ducati? Ο Βρετανός, κερδίζοντας εφτά από τους οχτώ αγώνες του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα του 2016 με έντεκα νίκες έναντι εννέα του Πρωταθλητή Rea και μόλις πέντε του δεύτερου (τελικά) Sykes. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος αναβάτης WSBK με έξι συνεχόμενες νίκες, μετά το 2006 και τον Troy Bayliss, με το ρεκόρ των 8.

O Chaz Davies κερδίζει και το δεύτερο σκέλος στο Καταρ για το 2016

O Chaz Davies κερδίζει και το δεύτερο σκέλος στο Καταρ για το 2016

Ο Chaz Davies για 6 συνεχόμενη φορα νικητής.

Ο Chaz Davies για 6 συνεχόμενη φορα νικητής.

 

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, σχoλιάστηκε έντονα και από τον CEO της Ducati, Claudio Domenicali αλλά και τον CEO της Aruba.it Ducati, Stefano Cecconi, με τον πρώτο να κάνει λόγο για αντιαθλητικό πνεύμα και τον δεύτερο για κοροϊδία…

Claudio Domenicali...

Claudio Domenicali…

 

Και όταν η Bologna θυμώσει, το μόνο σίγουρο είναι οτι η νέα χρονιά, το 2017, θα είναι το λιγότερο απολαυστική και για δυνατά στομάχια…

Για το ItalianJob.gr,

Σπυρόπουλος Δημήτρης.

φωτογραφικό υλικό: motograndprix.gr


Tagged: , , ,


Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved