Ο νέος πρωταθλητης της F1 δηλώνει: “Δύσκολο να βρω τις λέξεις”

Ο νέος πρωταθλητής της F1 για το 2011, Sebastian Vettel δήλωσε “μπερδεμένος” ακριβώς όπως και μετά την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος στην προσπάθεια να εκφράσει τα συναισθήματά του, στο τέλος του Grand Prix Ιαπωνίας.

Ο Γερμανός τερμάτισε τρίτος στον αγώνα της Suzuka και από τα 24 του χρόνια κιόλας ανήκει στη κέσχη των δις πρωταθλητών της Formula 1. “Είναι δύσκολο να ξέρω από που να αρχίσω” είπε.

“Ήταν μεγάλη η χρονιά και εξελίχθηκε φανταστικά για μένα – και το καλύτερο είναι ότι δεν τελείωσε ακόμα. Η κατάκτηση του τίτλου εδώ είναι φανταστική. Θέλεις να πεις τόσα πολλά τέτοιες στιγμές, αλλά είναι δύσκολο να τα θυμάσαι όλα.

Είμαι ευγνώμων προς όλους στην ομάδα μας. Έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους εδώ στην πίστα και στο (σ.σ.: εργοστάσιο του) Milton Keynes καθημερινά, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, οι οποίοι πιέζουν πολύ σκληρά, που μάχονται για τους βαθμούς και το πρωτάθλημα. Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και είναι σπουδαίο ότι πετύχαμε το στόχο που είχαμε θέσει.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι. Είναι δύσκολο να τους κατανομάσω όλους, όμως αυτός που ξεχωρίζει είναι ο άνθρωπος με τον οποίο περνάω τον περισσότερο χρόνο μου, ο γυμναστής μου Tommy Parmakoski και θέλω να στείλω τους χαιρετισμούς μου στην οικογένειά του, στη Φινλανδία. Έχουν έναν σπουδαίο γιο, με μεγάλη καρδιά. Είναι ο πρώτος άνθρωπος μου με σταμάτησε να σκέφτομαι πράγματα τα οποία δεν είναι στον έλεγχό μας.

Η πιο δύσκολη πτυχή του εγχειρήματος ήταν ότι κερδίσαμε μετά την περσινή επιτυχία. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα, ήταν οριακά και πολύ συναρπαστικά τα πράγματα και το να ξέρεις πως να κατακτάς έναν τίτλο δεν σου επιτρέπει να ξεχάσεις όλα τα βήματα που έχεις κάνει. Δεν θα μπορούσα να τα είχα καταφέρει από μόνος μου. Είμαι μπερδεμένος όπως και στο πρώτο πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο να βρω τις σωστές λέξεις”.

Το εγκώμιο του διαδόχου του έπλεξε και ο πολυπρωταθλητής Michael Schumacher, λέγοντας: “Θέλω να συγχαρώ τον Sebastian και την ομάδα του, που έκαναν εξαιρετική δουλειά όλη τη χρονιά. Είναι πολύ συγκινητικό ότι κατέκτησε το πρωτάθλημα για δεύτερη χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον και ακόμη και λιγάκι υπερήφανος”.

Στο μεταξύ, λίγο πριν τον ιαπωνικό αγώνα, ο Jenson Button είχε πει για τον Γερμανό πρωταθλητή: “Φέτος απέδειξε ποιος είναι. Νομίζω ότι πέρσι έκανε ορισμένους σπουδαίους αγώνες αλλά ήταν ασταθής στην απόδοσή του, έχοντας περισσότερα ατυχήματα από όσα περίμενα – δεδομένου ότι κέρδισε το πρωτάθλημα.

Αλλά φέτος ήταν εξαιρετικός. Κάνει σπουδαία δουλειά και δεν κερδίζεις το πρωτάθλημα χωρίς πολύ καλό μονοθέσιο, όμως κάνει ό,τι του ζητείται από την ομάδα. Οδηγεί πολύ καλά. Δεν είχαμε πολλές μονομαχίες μαζί φέτος, αλλά αυτή τη χρονιά δείχνει πιο ήρεμος.

Η μνήμη μου πάει στον περσινό αγώνα του Spa, όπου είχαμε το ατύχημα μεταξύ μας. Έκτοτε οδηγεί πολύ καλά και η κατάκτηση μια θέσης στο βάθρο σε όλους τους αγώνες πλην ενός είναι πολύ εντυπωσιακή. Δεν μπορείς να το πετύχεις χωρίς σπουδαίο μονοθέσιο, αλλά έχει κάνει ακριβώς τη δουλειά που του ζητήθηκε”, κατέληξε.

Πηγή: in.grΒαπτισμένος abarthακιάς και φαν της πίστας και του στριψίματος.


'Ο νέος πρωταθλητης της F1 δηλώνει: “Δύσκολο να βρω τις λέξεις”' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb