mini cooper 75

Mini Cooper 75: Πόσο πιο TheItalianJob μπορεί να γίνει;

Για να τιμήσει τα 75 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας του πατέρα του και τα 60 χρόνια του εμβληματικού Cooper S ο Μike Cooper, γιος του John, σε συνεργασία με την Brightwell που ειδικεύεται στις αποκαταστάσεις και αναπαλαιώσεις οχημάτων, θα παρουσιάσει μια σειρά από Mini Cooper co 75, όπως θα λέγονται τα…


είκοσι αριθμημένα αντίτυπα βασισμένα σε αυθεντικά Mini Cooper Mk1 και Cooper S που θα φινιριστούν στο παραδοσιακό Connaught Green με τις χαρακτηριστικές ρίγες να διατρέχουν το καπό σε Old English White πριν παραδοθούν στους ρομαντικούς όσο και τυχερούς ιδιοκτήτες.

To εσωτερικό θα είναι και αυτό ξεχωριστό και η αισθητική και τα χρώματά του του θα παραπέμπουν στα ‘60s. Δερμα στο χρώμα της γρεναδίνης με χρυσαφί ραφές στα καθίσματα συνδυάζονται με ένα δερμάτινο τιμόνι της Moto-Lita που θυμίζει εκείνο των αγωνιστικών της F1 της φίρμας και φέρει χαραγμένο τον αριθμό του αυτοκινήτου.

Τα 3 πεντάλ αλουμινίου έχουν χαρακτεί με τα C.C.C. ενώ ειδικά σχεδιασμένο είναι και το πόμολο του λεβιέ ταχυτήτων. Στον πίνακα οργάνων ο οδηγός θα έχει την ικανοποίηση πλήρους ενημέρωσης για όλες τις ζωτικές θερμοκρασίες από κλασικά αναλογικά όργανα.
Πινελιές εκσυγχρονισμόυ αποτελούν η τοποθέτηση σινιάλου στον διακόπτη για τα φώτα (στην κολόνα και όχι στο πάτωμα με μπουτόν) και η κρυμμένη θύρα USB.


Η ανακατασκευή των κινητήρων περιλαμβάνει υπερκυβισμό στα 1.380 κ.εκ. με την αύξηση της διαμέτρου, αύξηση συμπίεσης στο 11:1, έναν εκκεντροφόρο SW5 της Swiftune, μεγαλύτερες βαλβίδες στην blueprinted κεφαλή, προσεκτικό «ζύγισμα» και τροφοδοσία από 2 καρμπυρατέρ HS4 SU . Όλα αυτά αποδίδουν περίπου 100 ίππους.


Οι ειδικά για την περίσταση αυτή σχεδιασμένοι τροχοί, που οι κατασκευαστές ονομάζουν ροδοπέταλο, κρύβουν τις αλουμινένιες 4πίστονες δαγκάνες (εμπρός) με τρυπητές δισκόπλακες και τα αλουμινένια ταμπούρα (πίσω) ως period correct βελτιώσεις αφού συνδυάζονται με σερβό.


Οι αναρτήσεις ρυθμίζονται τόσο σε ύψος όσο και σε κάστερ και κάμπερ υπενθυμίζοντας τις αρετές του Mini στον δρόμο.
Λεπτομέρεια – σαφής αναφορά στο αγωνιστικό παλμαρές των Mini Cooper το διπλό ρεζερβουάρ.

To λεγόμενο Presentation pack περιλαμβάνει το πιστοποιητικό αυθεντικότητας του οχήματος υπογεγραμμένο από τον Mike Cooper , ένα άλμπουμ με την ιστορία του project και ένα βιβλίο σχετικό με την Cooper Car Company. Ένα ειδικό σετ εργαλείων, που περιλαμβάνει φορτιστή-συντηρητή της μπαταρίας, σε τσάντα ταιριαστή με την ταπετσαρία ολοκληρώνει την σύνθεση.

Το TheItalianJob.gr ευχαριστεί την συγκυρία που έφερε το άνοιγμα της θεματολογίας του να ξεκινά με το εμβληματικό Mini Cooper revisited.


Ένα εμβληματικό μοντέλο, φορτωμένο με συμβολισμούς, μας υπενθυμίζει γιατί μας αρέσουν τα αυτοκίνητα και η ιστορία τους

Στο ακόλουθο βίντεο ο Mike Cooper [μας] μιλά για το CCC75 μέσα από το επίσημο κανάλι στο YouTube

φωτ. CooperCarCo


Tagged:


ιταλόφιλος αυτοκινητιστικά από σπόντα του πατρός. γαστρονομικώς από ... μακροχρόνια έρευνα και εμπειρία. από ιδέες και εξυπνάδες άλλο τίποτα ΑΛΛΑ γράφω "περίεργα" κ βαριέμαι να εξηγώ για 3η φορά . κάποια πράγματα μας αρέσουν απλά επειδή, και αυτό είναι αρκετό! #αυτοκινητάκια


'Mini Cooper 75: Πόσο πιο TheItalianJob μπορεί να γίνει;' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved