Νέο μουλάρι της ‘Dino’?

Πριν από λίγα χρόνια ο Sergio Marchionne είχε αφήσει να εννοηθεί πως στην Ferrari υπήρχε ενδιαφέρον για την αναβίωση της θρυλικής Dino 206/246 GT, το πανέμορφο μικρό supercar με τον θρυλικό V6 που λανθασμένα αναφέρεται από πολλούς ως Ferrari Dino, ενώ στην πραγματικότητα ουδέποτε έφερε το όνομα Ferrari και αποτελούσε ξεχωριστή οντότητα προς τιμήν του αδικοχαμένου υιού του Enzo.

Το όλο σχέδιο φάνηκε πως ακυρώθηκε αφού το τελευταίο μουλάρι είχε θεαθεί περίπου το 2015 και έκτοτε δεν υπήρξε καμία νέα αναφορά στο όλο εγχείρημα, ούτε καν ανεπίσημα. Αυτό μέχρι πριν λίγες ώρες όποτε και έκαναν στο Internet νέες ενδιαφέρουσες φωτογραφίες μιας καμουφλαρισμένης Ferrari 458 Italia με περίεργους αεραγωγούς στο πλάι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο ήχος του αυτοκινήτου είναι σχεδόν ίδιος με της Giulia Quadrifoglio, και αυτό ενισχύει την υπόθεση της νέας ‘Dino‘ αφού είναι κοινό μυστικό πως ο V6 2.9 biturbo της Μιλανέζικης μπερλίνας ξεκίνησε να εξελίσσεται ακριβώς για το entry level της Ferrari.

Είναι ακόμα νωρίς για να βγάλει κανείς συμπεράσματα αλλά το πιθανότερο είναι να μην ονομαστεί Dino το νέο αυτοκίνητο, και να παραμείνει υπό τη σκέπη της Ferrari. Ο κινητήρας του κατά πάσα πιθανότητα θα παράγει περισσότερους από τους 510 ίππους της Giulia Quadrifoglio.

Όπως και να έχει το θέμα έχει ενδιαφέρον γιατί,ακόμα και αν τελικά αποσυρθεί το project Dino, θα μπορούσε εύκολα να αλλάξει μάρκα και να μετουσιωθεί σε ένα νέο supercar της Alfa Romeo η  και σε μια πιο σκληροπυρηνική κεντρομήχανη Maserati.

Νίκος Κουμπής

Πηγή Εικόνων: Autoguide.comΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Νέο μουλάρι της ‘Dino’?' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb