Αύξηση πωλήσεων για την FCA στην Ευρωπαϊκή αγορά

Πριν από μερικές μέρες δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στατιστικά πωλήσεων της Ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου για τον μήνα Ιανουάριο.

Η FCA φαίνεται να είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές καθώς σημειώνει μια αύξηση +15% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, κυρίως χάρη στην μεγάλη ώθηση που είχε η Alfa Romeo και η Fiat.

Αυτά είναι αισιόδοξα νέα καθώς η Fiat σκοράρει με +17.3% και φαίνεται πως εξασφαλίζει την πρωτοκαθεδρία της στο Segment A με τα Panda (18.000τμχ + 4.8%) και 500 (15.700τμχ + 14,6%) να κάνουν πάρτι, παρά τα χρονάκια τους, και να δείχνουν ότι θα πιάσουν το στόχο που έθεσε ο Sergio Marchionne για πωλήσεις 200.000 αυτοκινήτων για το κάθε μοντέλο.

Επίσης το νέο Tipo δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλά αφού καταγράφει σημαντικές αυξήσεις στις κυριότερες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου: Ιταλία +12,7%, Γαλλία +19%, Γερμανία +22,7 και Ισπανία +32%.

H Alfa Romeo, με το τρένο που λέγεται Giulia, ετοιμάζεται να καταγράψει ένα εντυπωσιακό 2017 καθώς ήδη σημειώνει ένα άκρως εντυπωσιακό +31,4% και ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη το μεγάλο όπλο, την Stelvio.

Ακόμα και η Lancia, με το ένα και μοναδικό μοντέλο και χωρίς καμία υποστήριξη καταγράφει ένα εντυπωσιακό +2,5%!

Μόνη παραφωνία η πτώση της Jeep με -5,6%, παρά την επιτυχία του μικρού Renegade.

Νίκος Κουμπής



Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Αύξηση πωλήσεων για την FCA στην Ευρωπαϊκή αγορά' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb