Παιδί στην μοτοσυκλέτα

Κατά πόσο τα παιδιά είναι ασφαλή πάνω στα μηχανάκια και τα scooter;

Η ελληνική νομοθεσία αναφορικά με τη μετακίνηση ανηλίκων αναβατών με μοτοσυκλέτα είναι ξεκάθαρη: την ευθύνη για την προστασία του παιδιού φέρει ακέραια ο γονέας.

ΚΟΚ : παιδιά και μοτοσυκλέτες

Σύμφωνα με το Άρθρο 33 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, απαγορεύεται η μεταφορά επιβατών με οδικά οχήματα κατά τρόπο τέτοιο ώστε να δημιουργείται κίνδυνος. Συγκεκριμένα, δεν επιτρέπεται η μεταφορά ανηλίκων έως 5 ετών με μοτοσυκλέτα ή μοτοποδήλατο, εφόσον δεν συγκρατούνται με εγκεκριμένο σύστημα συγκράτησης κατάλληλο για την ηλικία, το ύψος και το βάρος τους. Προβλέπεται δε και διοικητικό πρόστιμο για τον οδηγό 80 ευρώ για έκθεση του συνεπιβάτη σε κίνδυνο.

Για όσους θεωρούν ασφάλεια το παιδί-σάντουιτς ανάμεσα σε 2 αναβάτες να θυμίσουμε ότι πέρα από τα αυτονόητα (?) από τον ΚΟΚ απαγορεύεται η μεταφορά επιβατών περισσοτέρων των αναγραφόμενων στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος.

Σημειώνουμε ότι σε κάποιες χώρες ο ΚΟΚ ορίζει ρητά ότι ο αναβάτης πέρα από το κράνος πρέπει να μπορεί να πατήσει σταθερά στα μαρσπιέ. Αφαιρείται δηλαδή το κριτήριο της ηλικίας και η ικανότητα ορίζεται από τον σωματότυπο.

Ελάχιστος εξοπλισμός κατά τον νόμο είναι το κράνος με ειδική αναφορά να γίνεται και στα υποδήματα των αναβατών που απαγορεύεται να είναι ανοιχτού τύπου (πχ σαγιονάρες).α

Αν είναι ΑΠΟΛΥΤΗ ανάγκη να μετακινηθεί ένα παιδί με το δίκυκλο του γονιού, στην Αγορά έχουν εμφανιστεί προϊόντα που αυξάνουν την ασφάλεια ΠΑΝΤΑ με παράλληλη χρήση εγκεκριμένου κράνους και κατάλληλης ενδυμασίας.

To συγκεκριμένο μοντέλο προσαρμόζεται στα περισσότερα scooter της Αγοράς και ενδείκνυται για παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών και εξ-ασφαλίζει την σωστή θέση . Κατασκευασμένο από πολυουρεθάνη φινιρισμένο σε μαύρο χρώμα στηρίζεται σε μεταλλικό σκελετό και προσδένεται σε σταθερά σημεία του δίτροχου. Ο νεαρός αναβάτης ΔΕΝ φορά κάποιας μορφής ζώνη (όπως γίνεται στα αντίστοιχα καθισματάκια για ποδήλατο) αλλά υπάρχει πρόβλεψη για στήριξη των ποδιών.

Στην ασφάλεια ΔΕΝ χωρούν συμβιβασμοί. Λύσεις υπάρχουν.

ρυθμιζόμενα μαρσπιέ συνεπιβάτη

Επανάληψη μήτηρ μαθήσεως: να υπενθυμίσουμε ότι και για τους οδηγούς των αυτοκινήτων απαγορεύεται να μεταφέρουν παιδί στη θέση του συνοδηγού αν έχει ηλικία μικρότερη των 12 ετών εφόσον και σε αυτή την περίπτωση δεν έχει τοποθετηθεί εγκεκριμένο σύστημα συγκράτησης. Ομοίως απαγορεύεται να κάθονται περισσότερα του ενός ατόμου ανά θέση όπως αυτή έχει προβλεφθεί από τον κατασκευαστή.

σσ. ΜΗΝ περιμένετε φωτογραφίες της επικαιρότητας.ιταλόφιλος αυτοκινητιστικά από σπόντα του πατρός. γαστρονομικώς από ... μακροχρόνια έρευνα και εμπειρία. από ιδέες και εξυπνάδες άλλο τίποτα ΑΛΛΑ γράφω "περίεργα" κ βαριέμαι να εξηγώ για 3η φορά . κάποια πράγματα μας αρέσουν απλά επειδή, και αυτό είναι αρκετό! #αυτοκινητάκια


'Παιδί στην μοτοσυκλέτα' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb