Η FCA επιχορηγείται από το Ιταλικό Υπουργείο Ανάπτυξης

Όπως έγινε γνωστό πριν λίγο από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters το Ιταλικό Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης ενέκρινε την επιχορήγηση ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ προς την FCA προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Έρευνα και Εξέλιξη ηλεκτρικών drivetrains για παραγωγή σε Βιομηχανικές μονάδες εντός της Ιταλίας.

Προϋπόθεση για την εκταμίευση της επιχορήγησης είναι η όλη έρευνα να γίνει στις μονάδες του Mirafiori, του Melfi αλλά και στο Κέντρο Ερευνών στο Orbessano, περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν ακόμα γνωστές αλλά το σχέδιο αφορά μάλλον την χρηματοδότηση του ‘Piano Italia‘ που έχει εκπονήσει η FCA και αφορά την παραγωγή νέων αυτοκινήτων σε Ιταλικά εργοστάσια.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι Βιομηχανικές Μονάδες του Melfi και του Mirafiori στις οποίες αναμένονται μεγάλες επενδύσεις που δεν θα επηρεαστούν από την συγχώνευση με την PSA, αφού η FCA έχει ήδη δηλώσει πολλάκις πως δεν πρόκειται να κλείσει καμία μονάδα στην Ιταλία και ούτε θα επηρεάσει το ανθρώπινο δυναμικό της εξ’αιτίας της συγχώνευσης με τον Γαλλικό Όμιλο.

Ήδη στο Melfi είναι έτοιμοι για την έναρξη της παραγωγής των νέων plug-in hybrid εκδόσεων των Renegade και Compass, τα δύο μοντέλα αυτά θα είναι διαθέσιμα από την άνοιξη του 2020 αν και κάνει εντύπωση το γεγονός πως η Fiat προς το παρόν δεν ετοιμάζει αντίστοιχη έκδοση για το πετυχημένο 500X που μοιράζεται το ίδιο πάτωμα και μηχανικά μέρη με τα ‘αμερικανικά’ αδελφάκια του.

Στο Mirafiori συνεχίζονται εντατικά οι προετοιμασίες για την έναρξη της παραγωγής του 500 Elettrica που θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της FCA που θα διατεθεί στην Ευρώπη, αφού το 500Ε που ήταν διαθέσιμο σε μερικές μόνο Πολιτείες των ΗΠΑ δεν διατέθηκε ποτέ στη Γηραιά Ήπειρο.  Το νέο 500 Elettrica θα παράγεται στο Mirafiori και από εκεί θα εξάγεται σε όλες τις αγορές του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης των ΗΠΑ, και θα αποτελέσει τη βάση για την εξέλιξη και άλλων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, αρχής γενομένης με το Centoventi παραγωγής.

Αναμένουμε….

Νίκος Κουμπής

Πηγή: Reuters

 Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Η FCA επιχορηγείται από το Ιταλικό Υπουργείο Ανάπτυξης' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb