Η FCA Heritage στην Techno Classica του Essen

Η FCA Heritage, το παράρτημα της FCA που έχει την ευθύνη της υποστήριξης και της ανακατασκευής των ιστορικών μοντέλων απο όλες τις φίρμες του Ομίλου, θα έχει επίσημη συμμετοχή στο Σαλόνι κλασικού αυτοκινήτου Techno Classica στο Essen της Γερμανίας απο τις 21 ως τις 25/3.

Συγκεκριμένα το περίπτερο της FCA Heritage θα είναι αφιερωμένο στις ειδικές σειρές coupe’ των AbarthAlfa Romeo, Fiat και Lancia με ιδιαίτερα αυτοκίνητα της κάθε φίρμας να βρίσκονται σε περίοπτη θέση για να θυμίζουν στους παλαιότερους και να διδάξουν στους νέους μερικές απο τς πηγές της sport αυτοκίνησης.

Η Abarth θα εκπροσωπηθεί απο το 2400 Coupe’ του 1964, μια εξέλιξη του Fiat 2300 Coupe’ που σχεδιάστηκε απο τον Michelotti και κατασκευάστηκε απο τον Allemano για λογαρισμό του Carlo Abarth. Κινείται απο ένα εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα απόδοσης 140 ίππων που του επέτρεπε τελική ταχύτητα 200 Χλμ/ώρα, τιμή διόλου ευκαταφρόνητη εκείνη την εποχή. Το συγκεκριμένο ήταν μάλιστα το προσωπικό αυτοκίνητο του Carlo Abarth, κάτι που το καθιστά ακόμα πιο σημαντικό.

Abarth 2400 Coupe’ Allemano

Η Alfa Romeo, με την πλούσια παράδοση σε coupe’ σε περιορισμένες και μη εκδόσεις, θα εκθέσει μια SZ του 1989 που σχεδιάστηκε απο το Centro Stile στη βάση της Alfa Romeo 75 3.0 IMSA και κατασκευάστηκε απο την Zagato σε περίπου 1.000 αντίτυπα. Δίπλα της θα βρίσκεται μια Giulia Sprint Speciale του 1963, το μικροκαμωμένο και ελαφρύ κουπέ εφοδιαζόταν με τον Bialbero 1.6 λίτρων απόδοσης 113 ίππων και ήταν σχέδιο του Franco Scaglione ενώ παραγόταν απο την Carrozzeria Bertone για λογαριασμό της Alfa Romeo.

Alfa Romeo SZ 1989 ‘Reloaded by Creators’

H Fiat θα εκθέσει ένα απο τα πλέον εικονικά αυτοκίνητα της ιστορίας της, το Fiat 8Vottovu’ όπως το προσφωνούσαν οι ιταλοί). Το εντυπωσιακό coupe’ της Fiat είναι και το μοναδικό αυτοκίνητο της φίρμας που έφερε κινητήρα V8 και παρουσιάστηκε το 1954, παράχθηκε σε μόλις 114 αντίτυπα και το έκθεμα θα είναι το πρωτότυπο της παρουσίασης με αμάξωμα απο fiberglass βάρους μόλις 48.5 κιλών.

Fiat 8V Coupe’ Vetroresina 1954

Η Lancia θα εκπροσωπηθεί απο την Fulvia Coupe’ Montecarlo του 1973, ειδική έκδοση της Fulvia για να τιμηθεί η νίκη του Sandro Munari στον περίφημο αγώνα rally του Πριγκηπάτου του Μονακό. Βασίζεται στη Fulvia 2a serie και διακρίνεται απο την απουσία προφυλακτήρων, τα πρόσθετα φώτα, το καπό που είναι βαμμένο σε μαύρη ματ απόχρωση ενώ κινείται απο τον κινητήρα V4 1.3 λίτρων και απόδοσης 90 ίππων.

Lancia Fulvia Coupe’ Montecarlo 1973 ‘Reloaded by Creators’

Τέλος η FCA Heritage προσφέρει την υπηρεσία Reloaded by Creators που προσφέρει κλασικά αυτοκίνητα του Ομίλου ανακατασκευασμένα σύμφωνα με τα πρώτυπα των κατασκευαστών και με βάση τα αυθεντικά specs αλλά και το νέο λάδι Selenia Classic, ειδικό για κινητήρες παλαιάς τεχνολογίας, που παράγει η Petronas για λογαριασμό της FCA.

FCA Reloaded by Creators

Νίκος Κουμπής


Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Η FCA Heritage στην Techno Classica του Essen' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb