Ο Mick Schumacher επίσημα μέλος της Scuderia Ferrari

Στις 19/1/2019 η Scuderia Ferrari ανακοίνωσε επίσημα αυτό που φημολογούνταν εδώ και καιρό, ότι δηλαδή ο γιος του θρύλου της Formula 1 και πολυπρωταθλητή με την ομάδα από το Maranello Michael Schumacher, Mick, θα ακολουθήσει τα χνάρια του ένδοξου πατέρα του μέσω της Ακαδημίας Οδηγών της Ferrari.

Το δελτίο τύπου της κόκκινης ομάδας αναφέρει ότι:

‘Η Scuderia Ferrari ανακοινώνει ότι έκλεισε συμβόλαιο με τον Πρωταθλητή της Ευρωπαϊκής F3 2018 Mick Schumacher.

O Mick, που το 2019 θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της F2, απο την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει, μαζί με τους team mates του στο Ferrari Drivers Academy, το ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας της σεζόν.

Μαζί με τον Mick είναι μέλη της FDA και οι Giuliano Alesi, ο Callum Ilott, που επίσης θα τρέξουν στην F2, ο Marcus Armstrong και Robert Shwartzman, που θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα FIA F3, ο Enzo Fittipaldi που θα συμμετάσχει στο FIA Formula Regional (Europe) και ο Gianluca Petecof που θα τρέξει σε αγώνες τις FIA Formula 4 σε Ιταλία και Γερμανία.

Ο Mattia Binotto, Team Principal της Scuderia Ferrari, δήλωσε πως: ‘Για όποιον, σαν και εμένα, τον είδε να γεννιέται ενέχει σίγουρα ένα συναισθηματισμό η υποδοχή του Mick στη Ferrari, αλλά η επιλογή του έγινε για το ταλέντο του και για τις ανθρώπινες και επαγγελματικές αξίες του που εμφάνισε παρά το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Mick Schumacher είπε πως: ‘Είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα σε συμφωνία με την Ferrari και πως το μέλλον μου στο μηχανοκίνητο αθλητισμό θα είναι στα κόκκινα, μπαίνοντας στη Ferrari Drivers Academy και κατά συνέπεια στην οικογένεια της Ferrari. Είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και σίγουρα θα ωφεληθώ από την υψηλή τεχνογνωσία που υπάρχει εκεί. Σίγουρα θα κάνω τα πάντα ώστε να μάθω ότι μπορεί να μου φανεί χρήσιμο για να πετύχω τον μεγάλο στόχο: την συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Formula 1.

Είναι παραπάνω από προφανές ότι η Ferrari κατέχει μια τεράστια θέση στη καρδιά μου και στην οικογένεια μου, από τότε που γεννήθηκα. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την οικογένεια μου, τους φίλου μου και τους υποστηρικτές μου που με βοήθησαν να φτάσω ως εδώ.’Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Ο Mick Schumacher επίσημα μέλος της Scuderia Ferrari' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb