…Διαταγή MissionWinNow στη Scuderia Ferrari

Η Scuderia Ferrari θα ξεκινήσει την σεζόν του 2019 με την πλάτη στον τοίχο ήδη από τον πρώτο αγώνα καθώς η πίεση για επιστροφή στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών η Οδηγών (με αυτή τη σειρά) της F1 είναι πλέον πολύ μεγάλη.

Μετά την ξαφνική απώλεια του Sergio Marchionne ήταν πλέον εμφανές πως το αγωνιστικό τμήμα του Maranello έπρεπε να αναδιοργανωθεί επειγόντως, και το πρώτο κομμάτι του domino ήταν η αντικατάσταση του γέροKimi, που πλέον δυσανασχετούσε εμφανώς με τις πολιτικές εντός της ομάδος, με τον νεανία Charles Leclerc. Ακολούθησε μερικούς μήνες αργότερα η απομάκρυνση του Maurizio Arrivabene, που χρεώθηκε την αποτυχία της ομάδος να μετουσιώσει τις προσδοκίες σε απτά αποτελέσματα, και την αντικατάσταση του από τον Mattia Binotto.

Είναι προφανές πως το motto MISSIONWINNOW, διαφημιστικό slogan της Philip Morris, που αναγράφεται από τα τέλη της περσινής σεζόν σε αυτοκίνητα και φόρμες της Ferrari αποτελεί κάτι σαν διαταγή από το μεγάλο αφεντικό John Elkann, ίσως μια διαρκής υπενθύμιση πως στο Torino δεν έχουν καμία διάθεση να ξαναζήσουν τα 21 πέτρινα χρόνια από τον τίτλο του Jodie Schekter μέχρι την ανάσταση που έφερε ο Michael Schumacher. Ο Mattia Binotto εκτιμάται ως ιδιαίτερα ικανό στέλεχος της ομάδας, με κορυφαίες ικανότητες σε τεχνικό αλλά και σε διοικητικό επίπεδο και το 2019 θα έχει ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες, γι’ αυτό και σύμφωνα με πηγές με άριστες γνώσεις του τι συμβαίνει εντός της Scuderia, θα πλαισιωθεί από ένα νέο στέλεχος που θα αναλάβει τις πλέον ‘πολιτικές’ αρμοδιότητες του Binotto ώστε αυτός να αφοσιωθεί 100% στο να επαναφέρει την ομάδα στη κορυφή.

Το δυσκολότερο μέρος της προσπάθειας του Binotto θα είναι αυτό της ψυχολογίας, η ομάδα φάνηκε πως υπό πίεση δεν αποδίδει σωστά και το βάρος της φανέλας πολλές φορές απλώς γκρεμίζει αυτούς που την φοράνε, με πρώτο και πιο τρανό παράδειγμα τον Sebastian Vettel που έκανε υπερβολικά πολλά λάθη σε κρίσιμες στιγμές των δύο τελευταίων πρωταθλημάτων, σε σημείο να υπάρξει κάποια γκρίνια ανάμεσα στους τεχνικούς που πιέστηκαν στα όρια.

Ο μόνος, ίσως, που δεν αισθάνεται ιδιαίτερη πίεση είναι ο Charles Leclerc που σε πρόσφατες δηλώσεις έδειξε να έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση και είναι σίγουρος ότι θα καταφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, προσθέτοντας και άλλο βάρος στις πλάτες του Team mate του. Άλλωστε γνωρίζει πως σαν νέος στην ομάδα, και στην πρώτη του χρονιά σε μεγάλη ομάδα, ενδέχεται να του συγχωρεθούν κάποιες (λίγες) ριψοκίνδυνες κινήσεις που όμως, αν του κάτσουν, θα τον καθιερώσουν στις καρδιές των Tifosi.

Mission Winnow λοιπόν αλλά με εξαιρετικά εύθραυστες ισορροπίες για όλους, και περισσότερο για Binotto και Vettel που πρέπει, ο καθένας από την δική του θέση, να αποδείξουν εκ νέου ότι βρίσκονται δικαιωματικά στην κορυφή.

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'…Διαταγή MissionWinNow στη Scuderia Ferrari' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb