Το τελευταίο Dodge Challenger SRT Demon (VIDEO)

Το συγκλονιστικό Muscle Car της Dodge έφτσε στο τέλος της σταδιοδρομίας και η FCA αποφάσισε να βγάλει σε δημοπρασία το τελευταίο αυτοκίνητο της παραγωγής, μαζί με το τελευταίο Viper και να διαθέσει τα έσοδα σε φιλανθρωπικές ενέργειες.

Το Dodge Challenger SRT Demon είναι η ..κορυφαία έκδοση της κορυφαίας έκδοσης του μεσαίου (για τα Αμερικανικά δεδομένα) sportscar της Dodge, και αποτελεί την πλέον πιστή σύγχρονη εκτέλεση των αγαπημένων muscle cars της δεκαετίας του ’60 και του ’70, τότε που η νεολαία του ‘American Graffiti‘, του ‘Grease‘ κλπ μέτραγε το μέγεθος του …καπό υπο των ήχων των V8 των Ford, GM και Dodge που βρυχόνταν στο πέσιμο του σουτιέν της εκάστοτε bimbo στην αρχή των 402 μέτρων.

Με υπετροφοδοτούμενο κινητήρα V8 6.2 λίτρων που παράγει, με χρήση βενζίνης 100 οκτανίων, 853 ίππους και εκτοξεύει απο στάση το μεγάλο κουπέ στα 60 μίλια/ώρα (96 χλμ/ώρα) σε 2.3 δευτερόλεπτα το Challenger Demon γεννήθηκε για να κατακτήσει το drag strip!

Το τελευταίο αυτοκίνητο, που βγήκε απο τη γραμμή παραγωγής σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, αναμένεται να βαφτεί σε ένα ξεχωριστό βαθύ κόκκινο, όμοιο με το αντίστοιχο του τελευταίου Viper, και θα διατεθεί στην επόμενη δημοπρασία του Οίκου Barret-Jackson στις 20 με 23 Ιουνίου.

Θυμίζουμε πως το πρώτο Challenger Hellcat που επίσης είχε πωληθεί σε δημοπρασία έπιασε τα 825.000 δολάρια, και το Demon αναμένεται να τα ξεπεράσει καθώς είναι ένα ιδιαίτερο όχημα περιορισμένης παραγωγής.

Νίκος Κουμπής


Tagged: , , , ,


Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Το τελευταίο Dodge Challenger SRT Demon (VIDEO)' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb