alfa romeo tonale

Tonale – non ibrida καλώς ήλθες!

H Tonale ξεφορτώνεται [κυριολεκτικά] το υβριδικό σύστημα , βρίσκει την απόδοση που της ταιριάζει και εμείς [που τα λέγαμε ] νοιώθουμε δικαιωμένοι και -επιτέλους- μία προσμονή από τα προσπέκτους ακόμη! Αντί να λέμε Turbo Benzina , θα λέμε … Non ibrida!

alfa romeo tonale

alfa romeo tonale στο σωστό χρώμα , πλέον και με τον σωστό κινητήρα

Πληθαίνουν οι πληροφορίες για την αποηλεκτροποίηση [sic!] της Tonale

Οι αναιμικές πωλήσεις, που οδήγησαν στον περιορισμό των διαθέσιμων επιπέδων εξοπλισμού των υβριδικών εκδόσεων, στην εξής μία : Tributo Italiano, φαίνεται ότι αφύπνισαν και κάποια στελέχη με το μικρόβιο ακόμη στο αίμα τους που έριξαν μία ματιά στα διαθέσιμα κινητήρια σύνολα στα ράφια του ομίλου και -ω τι έκπληξη!- ξαναανακάλυψαν τον 4κ 2λιτρο βενζίνης που με μια τουρμπινίτσα τόση δα αποδίδει 268 ίππους.

Τον συνδυάζουν με ένα 9άρι κιβώτιο και 4κίνηση και … presto! Μια Tonale όπως αρμόζει!

 

Θυμίζουμε ότι το αρχικό πλάνο για το λανσάρισμα του μοντέλου στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού προέβλεπε την βενζινοκίνητη εκδοχή που, τελικώς, καταργήθηκε για χάρη του πιο Μερικάνικου Dodge Hornet που επίσης συναρμολογούνταν στην Ιταλία , εξαγόταν στις ΗΠΑ και ήταν …φθηνότερο και ισχυρότερο . Ισως πιο αδιάφορο για εμάς , τους καλόγουστους Ευρωπαίους , αλλά με ένα μούτρο κι ένα τιμόνι δεν μετατρέπεται σε τόσο διαφορετικό μοντέλο.

dodge hornet gt front

Το Hornet σε Acapulco Gold χρώμα

dodge hornet gt interior

dodge hornet gt interior που κάτι μάς θυμίζει
φωτ. Car and Driver

Η αλήθεια κρύβεται εν μέρει στην παρουσίαση της … Milano / Junior* η οποία ρίχνει τους εταιρικούς δείκτες CO2 αφήνοντας περιθώριο για την ΤΒ Q4 έκδοσή μας!

*Διαβάστε ΕΔΩ τις πρώτες εντυπώσεις από το μικρό SUV της AR

Παράπλευρη ωφέλεια ΚΑΙ η μείωση τιμής – κατ’ εκτίμηση ~10.000€-  σε σχέση με την PHEV έκδοση με την επιλογή της ηλεκτρικής μονάδας ως αρωγού στην EV μετακίνηση και στην 4κίνηση

To μέλλον για την χώρα μας είναι ομιχλώδες , αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι ότι οι μεσογειακοί πελάτες της φίρμας έχουν τον τρόπο να δείξουν τα θέλω τους…

Τι είχα γράψει για την “μικρή” , περί της μεσαίας, με τα 160, μπορείτε ΚΑΙ να τα δείτε

υγ1. Tonale ΜΕ ηλιοροφή δεν έχω δει

υγ2. Η πρόσφατη μείωση τιμής για την 160άρα Tonale την βάζει ξανά στον χάρτη μιας Αγοράς που δείχνει, όμως, χαμένη . Στα νούμερα.

 



ιταλόφιλος αυτοκινητιστικά από σπόντα του πατρός. γαστρονομικώς από ... μακροχρόνια έρευνα και εμπειρία. από ιδέες και εξυπνάδες άλλο τίποτα ΑΛΛΑ γράφω "περίεργα" κ βαριέμαι να εξηγώ για 3η φορά . κάποια πράγματα μας αρέσουν απλά επειδή, και αυτό είναι αρκετό! #αυτοκινητάκια


'Tonale – non ibrida καλώς ήλθες!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb