Αύξηση πωλήσεων για την FCA στην Ευρωπαϊκή αγορά

Πριν από μερικές μέρες δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στατιστικά πωλήσεων της Ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου για τον μήνα Ιανουάριο.

Η FCA φαίνεται να είναι από τους μεγάλους πρωταγωνιστές καθώς σημειώνει μια αύξηση +15% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, κυρίως χάρη στην μεγάλη ώθηση που είχε η Alfa Romeo και η Fiat.

Αυτά είναι αισιόδοξα νέα καθώς η Fiat σκοράρει με +17.3% και φαίνεται πως εξασφαλίζει την πρωτοκαθεδρία της στο Segment A με τα Panda (18.000τμχ + 4.8%) και 500 (15.700τμχ + 14,6%) να κάνουν πάρτι, παρά τα χρονάκια τους, και να δείχνουν ότι θα πιάσουν το στόχο που έθεσε ο Sergio Marchionne για πωλήσεις 200.000 αυτοκινήτων για το κάθε μοντέλο.

Επίσης το νέο Tipo δείχνει να τα πηγαίνει πολύ καλά αφού καταγράφει σημαντικές αυξήσεις στις κυριότερες αγορές της Γηραιάς Ηπείρου: Ιταλία +12,7%, Γαλλία +19%, Γερμανία +22,7 και Ισπανία +32%.

H Alfa Romeo, με το τρένο που λέγεται Giulia, ετοιμάζεται να καταγράψει ένα εντυπωσιακό 2017 καθώς ήδη σημειώνει ένα άκρως εντυπωσιακό +31,4% και ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη το μεγάλο όπλο, την Stelvio.

Ακόμα και η Lancia, με το ένα και μοναδικό μοντέλο και χωρίς καμία υποστήριξη καταγράφει ένα εντυπωσιακό +2,5%!

Μόνη παραφωνία η πτώση της Jeep με -5,6%, παρά την επιτυχία του μικρού Renegade.

Νίκος ΚουμπήςΝίκος Κουμπής

Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved