boldmen cr4 blue not a BMW

Boldmen: Οι ενδιαφέρουσες BMW στο Concorso d’Eleganza που δεν ήταν BMW ή ιστορικές αλλά one-offs

Σημείο συνάντησης για συλλέκτες και λάτρεις της Αυτοκίνησης και των …ιδιαίτερων κατασκευών η λίμνη του Como, όλο τον χρόνο αλλά ειδικά κατά την περίοδο του Concorso d’Eleganza, και ανάμεσα στις BMW ξεχώρισαν κάποιες που δεν ήταν BMW, όπως οι BOLDMEN CR4.

Boldmen | θα μπορούσε να είναι και τίτλος ταινίας

BOLDMEN από “bold” και “men” που σε, πολύ ελεύθερη μετάφραση, σημαίνει τον πομπώδη, επιδεικτικό αρσενικό χαρακτήρα.    Θαρραλέα επιλογή ονόματος στους καιρούς του cancel και της inclusivity από τους Harald και Michael Käs, που μαζί με τον γνωστό Friedhelm Wiesmann, έφτιαξαν το roadster που είχαν στο μυαλό τους ως έκφραση του moto τους :

WE ARE BOLDMEN

BOLDMEN

πατέρας & υιός Kas με προϋπηρεσία σε συμβουλευτικές υπηρεσίες λογισμικού και εις εκ των αδελφών Wiesman κλωστοΥφαντουργός / συμ-μέτοχος σε φερώνυμη καροσερί. Μάλλον ο ορισμός των petrolheads που φτιάχνουν το δικό τους αυτοκίνητο.

Η ονοματοδοσία των μοντέλων ως CR 4 προκύπτει από το C όπως υψηλής ποιότητας carbon που βρίσκεται στο αμάξωμα , επιλογή για όλους τους σωστούς λόγους : βάρος , αντοχή, φινίρισμα, εμφάνιση και εν προκειμένω ακρίβεια και στην κατασκευή και συναρμολόγηση των 54 τμημάτων που το αποτελούν.

Το R σημαίνει roadster όπως πρέπει να είναι : 2θέσιο ΚΑΙ με μαλακή οροφή .

Το δε 4 δηλώνει την κατηγορία ιπποδύναμης > 400 hp .

boldmen cr4 white open closed

Το 4 για κάποιους παραπέμπει και στην Z4 BMW πάνω στην οποία βασίζεται η χειροποίητη κατασκευή της BOLDMEN.

bmw z4 to boldmen cr4

54 εξαρτήματα από carbon αποτελούν το αμάξωμα, 62 κομμάτια φινίρονται στο χέρι με δέρμα και άλλα 185 μικρά και μεγάλα εξαρτήματα συναρμολογούνται στο χέρι. 750 ώρες εργασίας απαιτούνται.

Καθώς το CR4 βασίζεται σε ολοκληρωμένο σύνολο σασί και μηχανικών μερών μοντέλου μαζικής παραγωγής, η BOLDMEN κατάφερε σχετικά εύκολα να πάρει πιστοποίηση κατασκευαστή αυτοκινήτων στην ΕΕ.

Κινητήρας είναι ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος 6κύλινδρος Β58 των 2.998 κ.εκ που αποδίδει 408 ίππους [500 στην έκδοση S] και 610 [700] Nm, συνδυάζεται με το 8άρι steptronic και υπόσχονται 3,9″ [3,7″] στο 0-100 και τελική που …περιορίζεται στα 250 [ή 270] χαω.

O διάκοσμος ακολουθεί την γερμανική σχολή χωρίς ακραίους εντυπωσιασμούς αλλά με ποιοτικές επιλογές που περιλαμβάνουν Harman Kardon σύστημα πολυμέσων με navi – HUD και 12 ηχεία , θερμαινόμενα δερμάτινα καθίσματα και τιμόνι.

boldmen cr4 interior not a bmw

Η πρεμιέρα του μοντέλου έγινε τον Σεπτέμβριο του ’21 στο Welden της Βαυαρίας και η 1/30series με την ονομασία First30 των σχεδόν 200.000 € προπωλήθηκε και ήδη θεωρείται συλλεκτική.

 

Για το μέλλον τα στελέχη της Boldmen ακολουθούν τις επιθυμίες του κοινού της φίρμας [που περισσότεροι από το 90% δεν επιθυμούν ένα ηλεκτρικό σύνολο στην μετάδοση καθώς], θεωρούν το επιπλέον βάρος μειονέκτημα στην οδική συμπεριφορά ενώ πιστεύουν ότι το επιπλέον κόστος θα καταστήσει τα ήδη ακριβά μοντέλα τους απαγορευτικά.

Δηλώνουν δε ότι παρ-ακολουθούν τις τάσεις των μεγάλων κατασκευαστών – προμηθευτών μηχανικών μερών [λέγε με BMW] που συνεχίζουν να επενδύουν στις ΜΕΚ με υδρογόνο ή e-fuels ως καύσιμο.

boldmen cr4 green

…και αν η Z4 θεωρείται αμφιλεγόμενης αισθητικής εδώ μία CR4 σε εξαιρετικό χρωματικό συνδυασμό και κολακευτική πόζα

 


inside tij: άλλα άρθρα του ΚΓ


Tagged: , ,


ιταλόφιλος αυτοκινητιστικά από σπόντα του πατρός. γαστρονομικώς από ... μακροχρόνια έρευνα και εμπειρία. από ιδέες και εξυπνάδες άλλο τίποτα ΑΛΛΑ γράφω "περίεργα" κ βαριέμαι να εξηγώ για 3η φορά . κάποια πράγματα μας αρέσουν απλά επειδή, και αυτό είναι αρκετό! #αυτοκινητάκια


'Boldmen: Οι ενδιαφέρουσες BMW στο Concorso d’Eleganza που δεν ήταν BMW ή ιστορικές αλλά one-offs' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb