Επίσημη παρουσίαση της Alfa Romeo Sauber F1 Team

Νωρίτερα σήμερα στο Museo Storico Alfa Romeo του Arese παρουσιάστηκε επισήμως η σύνθεση της Alfa Romeo Sauber F1 Team. Η τελετή ήταν λιτή αλλά οι καλεσμένοι και οι ομιλητές που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση απέδειξαν το ειδικό βάρος που έχει η επιστροφή του biscione στην Formula 1.

Εκτός φυσικά από τον Sergio Marchionne ανέβηκαν στη σκηνή και χαιρέτησαν την επιστροφή της Alfa Romeo ο Πρόεδρος της FIA, και πρώην Αγωνιστικός Διευθυντής της Scuderia Ferrari, Jean Todt αλλά και ο Chase Carey, ο νέος Πρόεδρος της Formula 1.

Βέβαια αυτό που περίμεναν όλοι οι Tifosi δεν ήταν οι πομπώδης ομιλίες με τις συναισθηματικές αναφορές στο ένδοξο παρελθόν αλλά το μονοθέσιο και οι οδηγοί του. Τελικά οι ελπίδες του Giovinazzi να γίνει ο πρώτος Ιταλός επίσημος οδηγός ομάδας F1 μετά τον Vitantonio Liuzzi έσβησαν και παραμένει ταυτόχρονα 3ος οδηγός της Scuderia Ferrari και τις Alfa Romeo με τη δέσμευση της ομάδος να πραγματοποιήσει με τον Ιταλό στο τιμόνι 6 δοκιμές παρασκευής. Επίσημοι οδηγοί θα είναι λοιπόν ο Μονεγάσκος Charles LeClerc, Πρωταθλητής F2 και οδηγός της Ακαδημίας Ferrari και ο Σουηδός Marcus Ericsson.

Superstar της βραδιάς ήταν παλαιότερο μονοθέσιο της Sauber που βάφτηκε στα χρώματα της ομάδας για να δείξει στο κόσμο την χρωματική σύνθεση που θα φέρει τη νέα σεζόν. Τα κυρίαρχα χρώματα είναι το λευκό στο ρύγχος που επεκτείνεται μέχρι το πίσω μέρος και το βαθύ κόκκινο της Alfa Romeo στο κάλυμμα του κινητήρα και την ουρά, όπου βρίσκεται και ένα μεγάλο σήμα της φίρμας.

Έλαμψε δια της απουσίας του το περίφημο τετράφυλλο τριφύλλι, το γνωστό Quadrifoglio, αλλά πιστεύουμε πως θα εμφανιστεί κανονικά στην τελική μορφή του μονοθεσίου όπως θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2018.

Θυμίζουμε πως η Alfa Romeo Sauber θα φέρει επίσημη, και όχι πελατειακή, κινητήρια μονάδα της Ferrari στα ίδια επίπεδα εξέλιξης με αυτή της Scuderia και θα μοιράζεται με τα μονοθέσια από το Maranello και το κιβώτιο ταχυτήτων και την πίσω ανάρτηση. Το πλαίσιο, το σύστημα διεύθυνσης και η αεροδυναμική διαμόρφωση της Alfa Romeo θα είναι εντελώς αυτόνομη.

Συνεχίστε να παρακολουθείτε το TheItalianJob.gr αλλά και την ομάδα Alfa Romeo Sauber F1 Team Fan Club για περισσότερα νέα!

Νίκος Κουμπής

Οι οδηγοί της Alfa Romeo Sauber F1 Team Charles LeClerc και Marcus Ericsson

Photo Credits: Alfa Romeo Press

 



Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Επίσημη παρουσίαση της Alfa Romeo Sauber F1 Team' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved