Προχωρημένη αεροδυναμική για την Alfa Romeo Sauber C38

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport η ομάδα της Alfa Romeo Sauber έχει αποφασίσει να πάει τον αεροδυναμικό σχεδιασμό της νέας C38 σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο.

Το νέο μονοθέσιο αναμένεται να παρουσιαστεί στις 18/2 και οι Alfisti περιμένουν με αγωνία να δουν αν την νέα χρονιά η ομάδα της Alfa Romeo Sauber θα συνεχίσει την εντυπωσιακή ανοδική πορεία που είχε το 2018 και που ανέδειξε τον οδηγό της Charles Leclerc ως τον καλύτερο rookie της σεζόν, ανοίγοντας του τις πόρτες της Scuderia Ferrari.

Ο αρχικός σχεδιασμός του εκλιπόντα Sergio Marchionne προέβλεπε την πλήρη εξαγορά από την FCA της Sauber και την μετατροπή της σε επίσημη ομάδα της Alfa Romeo στην F1, ίσως ακόμα και με rebranding του κινητήρα ώστε να είναι, τυπικά τουλάχιστον, αυτόνομος κατασκευαστής όπως η αδελφή Ferrari αλλά και οι ανταγωνιστικές Renault και Mercedes.

Με βάση τον σχεδιασμό εκείνο η Sauber, πέρα από τα προφανή οικονομικά οφέλη του να έχει την υποστήριξη ενός μεγάλου κατασκευαστού, απέκτησε και κορυφαίο ανθρώπινο δυναμικό με την αποστολή δεκάδων μηχανολόγων, που είναι στο payroll της Alfa Romeo, αλλά και με την τοποθέτηση του Simone Resta από την Ferrari στην θέση του Τεχνικού Διευθυντού.

Το επόμενο μεγάλο βήμα ήταν βεβαίως η ανανέωση του οδηγικού διδύμου, με την αντικατάσταση του Marcus Ericsson από τον Antonio Giovinazzi αλλά κυρίως από την ‘θετική ενέργεια’ που έφερε η επιστροφή του αγαπημένου Kimi ‘Iceman’ Raikkonen στην ομάδα που τον έφερε στο τσίρκο της F1.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες η νέα C38 θα διαθέτει πολύ εξελιγμένα side pods και αρκετά προχωρημένης αντίληψης αεροδυναμικό σχεδιασμό, ενώ ακόμα και η μπροστινή ανάρτηση θα είναι ριζικά ανανεωμένη σε σχέση με αυτή της C37.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό πως οι δύο οδηγοί της ομάδας, Kimi Raikkonen και Antonio Giovinazzi, γράφουν καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα στον εξομοιωτή οδήγησης βοηθώντας τους μηχανικούς να βρουν τις καλύτερες λύσεις ώστε η Alfa Romeo Sauber να μπορέσει να αρχίσει να διεκδικεί ακόμα και θέσεις στο βάθρο.

Αναμένουμε….

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Προχωρημένη αεροδυναμική για την Alfa Romeo Sauber C38' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb