Ξαφνική αποχώρηση απο την Alfa Romeo Sauber

Πριν απο λίγες ώρες η Alfa Romeo Sauber F1 Team εξέδωσε μια λιτή ανακοίνωση τύπου με την οποία γνωστοποιείται η παραίτηση του Τεχνικού Διευθυντού της ομάδας Jorg Zander.

O γερμανός μηχανολόγος είχε εργαστεί στην Sauber ήδη πριν απο 10 χρόνια ενώ πριν απο 1,5 χρόνο επέστρεψε στην ομάδα έπειτα απο μια λαμπρή καριέρα στην Audi Sport για να ηγηθεί τις ομάδας μηχανολόγων που εξέλιξαν την φετινή C37 αλλά, κυρίως, το μονοθέσιο της ερχόμενης χρονιάς.

Ο Zander μάλιστα πρόσφατα έφερε στην ομάδα τον, συνεργάτη του απο τα χρόνια στην Audi, Jan Monchaux ως υπεύθυνο αεροδυναμικής και η κίνηση της ξαφνικής παραίτησης με άμεση αποχώρηση δημιουργεί ερωτηματικά αλλά και ανησυχία.

Προς το παρόν τη θέση του θα καλύψει ο Frederic Vasseur, μέχρι να προσληφθεί ο αντικαταστάτης του. Πάντως ο Zander είχε αφήσει αιχμές για την οργάνωση της ομάδας μετά απο το πρώτο GP της σεζόν στο Albert Park όταν ανέφερε σε δημοσιογράφους πως ‘…λείπουν αρμοδιότητες και πόροι σε διάφορα τεχνικά τμήματα. Είμαστε ένα τμήμα 200 ατόμων και πρακτικά έχουμε μόνο μηχανολόγους….‘ και πρόσθεσε ότι ‘…χρειάζεται πολύ χρόνος για να υλοποιήσει κανείς ένα μεγάλο σχέδιο όπως αυτό που μου ανατέθηκε. Είναι το σημαντικότερο σημείο για να μπορέσει να μιυ εξασφαλιστεί η δυνατότητα να κάνω λειτουργικό την τεχνική ομάδα και να φέρει τα ζητούμενα αποτελέσματα‘.

Πάντως παρά τη δυσαρέσκεια του Zander η ομάδα φέτος έχει συλλέξει ήδη τους διπλάσιους βαθμούς σε σχέση με το 2017 και φαίνεται πως αν συνεχιστεί η καλή δουλειά η χρονιά θα κλείσει με θετικό απολογισμό.

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Ξαφνική αποχώρηση απο την Alfa Romeo Sauber' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb