Ηλεκτρική Alfa Romeo 4c …by Yamaha!

Μπορεί η Alfa Romeo να αργεί επιδεικτικά (…και εκνευριστικά) την ανανέωση η συμπλήρωση της γκάμας της με νέα sport αυτοκίνητα, και αμιγώς ηλεκτροκίνητες επιλογές που αρχίζει να ζητάει η πελατεία αλλά φαίνεται πως κάποιοι άλλοι προλαβαίνουν τις κινήσεις της.

Έτσι η πρώτη ηλεκτροκίνητη Alfa Romeo, αν και δεν πρόκειται να διατεθεί στην αγορά αφού μιλάμε για ένα πρωτότυπο δοκιμών, είναι μια 4C Spider που η Yamaha μετέτρεψε σε ηλεκτροκίνητη για να δοκιμάσει στο δρόμο τον νέο modular ηλεκτροκινητήρα της απόδοσης από 47 έως 272 ίππων.

Η Yamaha αποφάσισε να χρησιμοποιήσει σαν βάση την μικρή sport Alfa Romeo εξ αιτίας του εξαιρετικού σασί της από ανθρακονήματα που συνδυάζει χαμηλό βάρος, μεγάλη ακαμψία αλλά και εξαιρετικό ζύγισμα εξ αιτίας την κεντρικής θέσης του κινητήρα.

Η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως θα διαθέσει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων τον νέο κινητήρα αλλά και ότι σύντομα θα είναι σε θέση να προσφέρει και όλα τα υπόλοιπα απαραίτητα παρελκόμενα.

Ελπίζουμε μόνο η συγκεκριμένη Alfa Romeo 4C Spider να μην έχει την μοίρα των πρωτοτύπων εξέλιξης, να καταλήξει δηλαδή στην πρέσα όταν θα τελειώσουν τα καθήκοντα της, και να βρει την θέση της σε κάποιο μουσείο για να αποδείξει τι θα μπορούσε να είχε κάνει από μόνη της η Alfa Romeo αντί απλώς να τραβήξει την πρίζα στην παραγωγή της.


Νίκος Κουμπής


Tagged: , , ,


Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Ηλεκτρική Alfa Romeo 4c …by Yamaha!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb