Επιτέλους Maserati Alfieri!

Την θαυμάσαμε το 2014, σε μορφή concept car στην Έκθεση της Γενεύης. Μετά από λίγο η FCA μας έβαλε να την ονειρευτούμε με κινητήρες V6 από 410 έως 520 ίππους αλλά τελικά η Maserati Alfieri φαινόταν ότι θα πήγαινε από αναβολή σε αναβολή μέχρι να γεράσει και να παραμείνει ένα ακόμα ‘και αν’.

Τώρα όμως, επιτέλους, φαίνεται πως στην FCA κάποιος θυμήθηκε ότι που και που πρέπει να βγάζει και καινούργια αυτοκίνητα αυτή η φίρμα με τη τρίαινα και έτσι στο Capital Markets Day δημοσιεύτηκε το πλάνο που προβλέπει την παραγωγή ενός νέου supercar, σε κουπέ και ανοικτή έκδοση, που θα κινείται από υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα.

Αντί της αρχικής ιδέας να αποτελέσει η Alfieri μια μικρότερη και πιο προσιτή πρόταση της Maserati και να συνυπάρξει με τον διάδοχο των Granturismo και Grancabrio (τι χαζό όνομα…), τελικά φαίνεται πως ο Mike Manley θα ορίσει την Alfieri ως την κύρια έκφραση της φίρμας από τη Modena στο χώρο των supersport αυτοκινήτων.

Η νέα Alfieri, αν τελικά ονομαστεί έτσι αφού στο Product Plan αναφέρεται απλώς ως Luxury EV Coupe’, θα έχει πισωκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις και διατίθεται σε αμιγώς βενζινοκίνητες εκδόσεις, υβριδικά αλλά και με 100% ηλεκτρική κίνηση.

Προς υποστήριξη των φημών για την επερχόμενη Alfieri και το γεγονός πως από το φθινόπωρο η γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Modena θα ανανεωθεί πλήρως και θα τοποθετηθούν τα κατάλληλα μηχανήματα για την παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών κινητήρων, ενώ το συνδικάτο των μηχανικών χαιρέτισε την επένδυση που προφυλάσσει την εργασία των 1.350 υπαλλήλων της Maserati.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα αυτοκίνητα προ-παραγωγής θα είναι έτοιμα στις αρχές του 2020 και η νέα Alfieri θα βγει στην αγορά την άνοιξη του ίδιου έτους.

Για να δούμε…..

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Επιτέλους Maserati Alfieri!' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb