Έρχονται οι FireFly και για Giulia/Stelvio

Το downsizing ακόμα καλά κρατεί και φαίνεται πως και η Alfa Romeo θα ακολουθήσει το δρόμο των Mercedes και BMW που αντικαθιστούν τους δίλιτρους κινητήρες τους με νέες μονάδες 1.5 λίτρων ίδιας ισχύος.

Στην περίπτωση της Alfa Romeo ο νέος κινητήρας θα βασίζεται εκτενώς στον αλουμινένιο τετρακύλινδρο 1.33 Turbo 180 ίππων GSE (Global Small Engine), που παρουσιάστηκε ήδη κάτω από το καπό των Jeep Renegade και Fiat 500X, αλλά θα έχει κυβισμό 1.5 λίτρων, τουρμπίνα TwinScroll και ισχύς άνω των 200 ίππων και ροπή 310/320Nm.

Η μονάδα αυτή θα αντικαταστήσει τον τωρινό δίλιτρο MultiAir TurboBenzina και πληροί ήδη της απαραίτητες προδιαγραφές για να συνδυαστεί με ηλεκτροκινητήρες για επερχόμενη υβριδική έκδοση.

Στο εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων της FPT (Fiat Powertrain Technologies) στο Termoli έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία για την παραγωγή των εν λόγω κινητήρων.

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Έρχονται οι FireFly και για Giulia/Stelvio' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb