Το 2018 αρχίζει εντυπωσιακά για την Alfa Romeo

Πριν μερικές μέρες είδαμε πως η αγορά των ΗΠΑ και Ιταλίας χάρισαν στην Alfa Romeo ένα άκρως θετικό πρώτο μήνα για το 2018. Τώρα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις υπόλοιπες μεγάλες αγορές της Ευρώπης και το θετικό κλίμα φαίνεται πως εξαπλώθηκε σε όλη την Γηραιά Ήπειρο! Ας τα δούμε αναλυτικά:

Γαλλία:
Η Γαλλία επιβεβαιώνεται, παραδοσιακά, σαν τη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης, εκτός Ιταλίας βεβαίως, για την ιταλική φίρμα. Φέτος τον Γενάρη 592 Γάλλοι έγιναν κάτοχοι μιας νέας Alfa Romeo, +24% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, συνεχίζοντας σχεδόν με το ίδιο ποσοστό ανάπτυξης, +25%, που είχε η φίρμα το 2016 σε σχέση με το 2017.

Γερμανία:
Στη έδρα των σημαντικότερων ανταγωνιστών της η Alfa Romeo είναι ιδιαίτερα αγαπητή και χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Αυτό φαίνεται και απο το γεγονός πως, παρ’ότι διαθέτει μια γκάμα που αρκείτει σε …κλάσμα μοντέλων και παραλλαγών σε σχέση με BMW και Audi, αφήνει το στίγμα της. Η Γερμανική αντιπροσωπεία της Alfa Romeo διέθεσε τον πρώτο μήνα του 2018 452 αυτοκίνητα, +64% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2017 που ήδη τότε είχε καταγράψει +49%. Δεν πρέπει να είναι κανείς επιστήμονας για να καταλάβει ότι η Stelvio ήταν αυτή που έδωσε την έξτρα ώθηση για να επιτευχθεί το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό ανόδου.

Ισπανία:
Στην Ιβηρική χερσόνησο το ταμπεραμένο της Alfa Romeo βίσκει ιδιαίτερη απήχηση και σιγά σιγά εδραιώνεται στην συνείδηση των αγοραστών. Αυτό φαίνεται και απο το γεγονός πως με το νέο έτος διατέθηκαν 386 αυτοκίνητα με το σταυρόφιδο στο καπό, +38% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2017 όταν είχε καταγραφεί ένα εντυπωσιακό +58%.

Ηνωμένο Βασίλειο:
Στη Μεγάλη Βρετανία απο την άλλη φαίνεται πως τα πράγματα δεν οδεύουν με τον ίδιο τρόπο. Η Alfa Romeo πούλησε μόλις 277 νέα αυτοκίνητα, 2 παραπάνω απο την Abarth, σημειώνοντας ένα άκρος απογοητευτικό -2.5% σε σχέση με τον Γενάρη του 2017 όταν είχε σημειωθεί επίσης κάμψη -6%. Σίγουρα το Brexit και η απόφαση της FCA να περικόψει τις πωλήσεις στόλων που έχουν πολύ μικρό ποσοστό κέρδους, επιρρεάζουν την κατάσταση αλλά θα πρέπει πλέον να βρεθεί το πρόβλημα και να διορθωθεί καθώς η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί μία απο τις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης.

Το γενικότερο μήνυμα όμως έιναι άκρως θετικό και το 2018 προμηνύεται να κλείσει με πολλά χαμόγελα και υποσχέσεις για περισσότερα νέα και νετπυωσιακά μοντέλα για την Alfa Romeo στο μέλλον.

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Το 2018 αρχίζει εντυπωσιακά για την Alfa Romeo' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved