Επιδεινώθηκε η κατάσταση του Marchionne

Ο Sergio Marchionne νοσηλεύεται σε κλινική της Ζυρίχης έπειτα απο μια εγχείρηση στον ώμο του η οποία δεν θεωρούταν ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας. Η έκτακτη σύσκεψη όμως του ΔΣ της FCA και της Cnh όπου αποφασίστηκε η αντικατάσταση του απο όλες τις θέσεις που κατείχε στις διάφορες εταιρείες του Ομίλου δημιούργησαν αρκετή παραφιλολογία όσων αφορά την κατάσταση του Ιταλοκαναδού manager.

Και ενώ ακριβείς πληροφορίες για την κατάσταση του Marchionne δεν υπάρχουν, τις τελευταίες ώρες έχει δαιρρέυσει πως η υγεία του έχει επιδεινωθεί, πρoς επιβεβαίωση αυτού και η επίσημη ανακοίνωση του John Elkann:

Είμαι βαθιά στεναχωρημένος για τις συνθήκες υγείας του Sergio. Πρόκειται για μία κατάσταση που ούτε καν σκεφτόμασταν μέχρι πριν λίγες ώρες, και αφήνει σε όλους μια αίσθηση αδικίας.
Η πρώτη μου σκέψη πηγαίνει στον Sergio και την οικογένεια του. Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση απο την πρώτη στιγμή στον Sergio, όταν συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε την ενδεχόμενη άφιξη του στο Gruppo, περισσότερο ακόμα και απο τις διευθυντικές του ικανότητες και την εξαιρετική ευφυΐα του, ήταν η ανθρώπινες αρετές του, η γενναιοδωρία του και η ικανότητα του να αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους.

Τα τελευταία 14 χρόνια, ζήσαμε μαζί επιτυχίες και δυσκολίες, κρίσεις εσωτερικές και εξωτερικές, αλλά και μοναδικές και αναπανάληπτες στιγμές, απο προσωπικής και επαγγελματικής άποψης.
Για πολλούς ο Sergio υπήρξε ένας φωτισμένος ηγέτης, ένα απαράμιλλο σημείο αναφοράς. Για εμένα ήταν ένας άνθρωπος με τον οποίο να δοκιμαστείς αλλά και να εμπιστευτείς, ένας μέντορας αλλά κυρίως ένας φίλος.

Μας δίδαξε να σκεφτόμαστε διαφορετικά και να έχουμε το θάρρος της αλλαγής, συχνά και με αντισυμβατικό τρόπο, πράττοντας πάντα με αίσθηση ευθύνης έναντι των εταιρειών αλλά και των εργαζομένων σε αυτές. Μας δίδαξε ότι το μοναδικό ερώτημα που πραγματικά αξίζει να θέτουμε στον εαυτό μας στο τέλος της ημέρας, είναι αν ήμασταν σε θέση να αλλάξουμε κάτι προς το καλύτερο, αν ήμασταν ικανοί να κάνουμε τη διαφορά.
Και ο Sergio πάντα έκανε τη διαφορά, οπουδήποτε εργάστηκε και στη ζωή τόσων πολλών ανθρώπων.

Σήμερα, αυτή τη διαφορά συνεχίζει να την κάνει η κουλτούρα που εισήγαγε στις εταιρείες που διοίκησε και των οπίων έγινε αναπόσπαστο μέρος. Οι μεταβάσεις που μόλις ανακοινώσαμε, αν και απο προσωπικής άποψης δεν είναι ανώδυνες, μας επιτρέπουν να εγγυηθούμε στις εταιρείες μας την μέγιστη συνέχεια και να προφυλάξουμε την κουλτουρα τους. Για εμένα ήταν προνόμιο να μπορώ να έχω τον Sergio στο πλευρό μου όλα αυτά τα χρόνια. Ζητώ απο όλους να κατανοήσουν τη σημερινή κατάσταση, και να σεβαστούν την ιδιωτικότητα του Sergio και των κοντινών του ανθρώπων.’

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Επιδεινώθηκε η κατάσταση του Marchionne' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved