Άρχισε η δουλειά του Kubica στην Alfa Romeo Orlen

Όπως έγινε γνωστό εδώ και λίγες μέρες ο Robert Kubica είναι ο τρίτος οδηγός της Alfa Romeo για την επόμενη σεζόν της Formula 1 και έφερε μαζί του την χορηγία της Πολωνικής Πετρελαιοβιομηχανίας Orlen.

Ο Kubica, που πριν το ατύχημα που του κατέστρεψε την καριέρα οι φήμες ήθελαν να έχει υπογράψει με τη Scuderia Ferrari, επέστρεψε στην ενεργό δράση το 2019 στο τιμόνι της Williams αλλά ήταν η σκιά του εαυτού του και δεν μπόρεσε να κάνει ούτε μια καλή εμφάνιση, σε αυτό βέβαια δεν βοήθησε και η ομάδα του που είχε για μονοθέσιο ένα κασόνι με ρόδες.
Παρόλα αυτά όμως το πείσμα του για επιστροφή στην F1 και η επιμονή στην βελτίωση και την προσαρμογή στα νέα μονοθέσια είναι αξιοθαύμαστα και έδειξαν πως ο Πολωνός έχει ακόμα πολλά να προσφέρει, ακόμα και πίσω από τα τείχη.

Ο Kubica θα είναι ο πρώτος που θα δοκιμάσει τον νέο υπερσύγχρονο εξομοιωτή της Alfa Romeo Orlen στο Hinwill, που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την FCA,  και θα αρχίσει να δίνει το απαραίτητο feedback για την σωστή εξέλιξη της νέας C39 πριν αυτή πατήσει στην άσφαλτο.

O νέος εξομοιωτής aVDS DiL (Advanced Vehicle Driving Simulator – Driver-in-the-Loop) της AB Dynamics  θεωρείται η σημαντικότερη επένδυση της ομάδας για να προετοιμαστεί εν όψει των σαρωτικών αλλαγών της μεθεπόμενης σεζόν. Θεωρείται ο ταχύτερος και πιο ρεαλιστικός εξομοιωτής στον κόσμο και επιτρέπει στον οδηγό και στην ομάδα να μπορούν να αναπαράγουν με μεγάλη ακρίβεια διαφορετικές συνθήκες αλλά και νέα εξαρτήματα.

Ο Frederic Vasseur δήλωσε πως η άφιξη του Kubica στην ομάδα είναι πολύ σημαντική για την προετοιμασία του μονοθεσίου και αυτό γιατί η εκτενής χρήση του εξομοιωτή είναι απαραίτητη δεδομένων των αυστηρών περιορισμών στις δοκιμές εξέλιξης, και η διάθεση ενός έμπειρου πιλότου για τις εικονικές δοκιμές θα βοηθήσει την ομάδα στην καλύτερη προετοιμασία.

Ο Robert Kubica αστειεύτηκε και δήλωσε πως ξέρει ότι στον Kimi δεν αρέσει πολύ η χρήση του εξομοιωτή οπότε θα κάνει αυτός τη δουλειά του

Νίκος Κουμπής

Για περισσότερες ειδήσεις και ζωντανή κουβέντα μπες στην ομάδα Facebook Alfa Romeo Racing F1 Team Fan Club

 Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Άρχισε η δουλειά του Kubica στην Alfa Romeo Orlen' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved