Η Alfa Romeoποίηση της Sauber προχωράει…

Μετά την ξαφνική αποχώρηση του Jorg Zander απο την Alfa Romeo Sauber η θέση του Τεχνικού Διευθυντού είχε μείνει κενή και καλύφθηκε προσωρινά απο τον Frederic Vasseur μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης.

Η FCA έκανε μια κίνηση που δείχνει πόσο πολύ θέλει να ποντάρει στο άμεσο μέλλον πάνω στην Ελβετική ομάδα, μετακινώντας τον Simone Resta απο την Scuderia Ferrari στην Alfa Romeo Sauber, υποδηλώνοντας έτσι πως γίνονται βήματα προς την πλήρη απορρόφηση της ομάδας.

Ο Simone Resta είναι πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Bologna και εργάζεται στην Formula 1 καθ’όλο τον εργασιακό βίο του. Ξεκίνησε απο την Minardi, τωρινή Toro Rosso, και μετακινήθηκε στη Ferrari το 2001 όπου και εξελίχθηκε σταδιακά μέχρι να αναλάβει τη θέση του Αρχισχεδιαστή της ομάδας το 2014.

Η μετκίνηση του απο το Maranello στο Hinwill είναι άμεση και θα βοηθήσει την Alfa Romeo Sauber να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις δυνατότητες του Power Unit της Ferrari, δίνοντας πολύτιμες συμβουλές για το σχεδιασμό του σασί της επόμενης χρονιάς, καθώς και για τη βελτίωση της τωρινής C37 που, θυμίζουμε, σχεδιάστηκε κατά 90% πριν τη συμφωνία με την Alfa Romeo και μη γνωρίζοντας με ποια έκδοση του κινητήρα της Ferrari θα έτρεχε.

Η δέσμευση της Alfa Romeo στο να εξελιχθεί σε κάτι πολύ περισσότερο απο ένα απλό Title Sponsor φαίνεται και απο το γεγονός πως πέραν της οικονομικής ενίσχυσης της Sauber η Ιταλική φίρμα έστειλε φέτος σχεδόν 40 μηχανικούς για να στελεχώσουν διάφορα τμήματα.

Ακολουθήστε την Ομάδα Facebook για την Alfa Romeo Sauber F1 Team για περισσότερα νέα και ζωντανή συζήτηση!

Νίκος ΚουμπήςΓεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Η Alfa Romeoποίηση της Sauber προχωράει…' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved