Άλλαξε χέρια η μοναδική Ferrari Testarossa Spider

Την Ferrari Testarossa την αγαπάμε όλοι (καλά ρε Θ.Τ. μπορεί όχι όλοι…) γιατί είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της 80ίλας στα supercars.

Η σιλουέτα της είναι μοναδική με το χαμηλό ρύγχος και τις δραματικές πλευρικές εισαγωγές αέρα που μεγαλώνουν όσο γίνεται θεόφαρδη στο πίσω μέρος όπου τα φωτιστικά σώματα κρύβονται πίσω από μια ενιαία γρίλια. Έπαιρνε κίνηση από ένα Boxer 12 κινητήρα με καταβολές από την 512 ΒΒi που απέδιδε 390 ίππους και συγκλονιστικό ήχο.

Η Testarossa συνδέθηκε και με φλούο μπλουζάκια κάτω από σακάκια με βάτες και λευκά παντελόνια χάρη στην επιτυχία του ‘Miami Vice‘ και του detective Sonnie Crockett που οδηγούσε μια λευκή Testarossa στους βίαιους δρόμους του Μαϊάμι.

Crockett, Tubbs και λευκή Ferrari Testarossa Monospecchio: Cult!

Όμως υπάρχει μια και μοναδική Testarossa που ξεχωρίζει καθώς είναι η μόνη Spider που κατασκευάστηκε από την ίδια την Ferrari. Την είχε παραγγείλει το 1986 ο Avvocato Gianni Agnelli για να γιορτάσει τα 20 χρόνια στο τιμόνι του Gruppo Fiat.

H Testarossa Spider χρειάστηκε 4 μήνες για να κατασκευαστεί αφού οι εργασίες ξεκίνησαν στις 27/2/1986 και τελείωσαν στις 16/6/1986, ώστε οι μηχανολόγοι της Ferrari να προβούν στις απαραίτητες ενισχύσεις ώστε να μην επηρεαστεί η στρεπτική ακαμψία από την έλλειψη οροφής. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου από τις γρίλιες και πάνω είναι τελείως διαφορετικός και στο πίσω μέρος ο Pininfarina άλλαξε εντελώς το κάλυμμα του κινητήρα για να καλύψει τις βάσεις για τον μηχανισμό της οροφής και να δημιουργήσει το κατάλληλο χώρο για την αποθήκευση της, όταν αυτή είναι διπλωμένη.

Ενδιαφέρουσα είναι και η μετάδοση, αφού η Testarossa Spider διαθέτει κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων με ημιαυτόματο συμπλέκτη της Valeo που μπορεί να απενεργοποιηθεί με ένα κουμπί στο ταμπλό για να κάνει τις αλλαγές με αυτόματο τρόπο. Το σύστημα αυτό ήταν απαραίτητο για τον Gianni Agnelli που μετά από ένα ατύχημα είχε περιορισμένη ανθεκτικότητα στο αριστερό του πόδι. Παρόμοιο, αλλά πιο εξελιγμένο, σύστημα διαθέτει και η μία και μοναδική Ferrari F40 Valeo, που επίσης είχε κατασκευαστεί για τον Agnelli και που εδώ και κάποια χρόνια κοσμεί μια εξαιρετική συλλογή στην Αθήνα.

Η Ferrari Testarossa Spider έχει μπλε δερμάτινο σαλόνι και είναι βαμμένη στο αγαπημένο χρώμα του Agnelli, το ασημί μεταλλικό, το οποίο εκτός απ’ότι είναι ‘διακριτικά πολυτελές’ άρεσε πολύ στον Avvocato γιατί στο περιοδικό πίνακα στοιχείων το ασήμι αναφέρεται με το Ag, τα αρχικά του. Πολύ όμορφη λεπτομέρεια η λεπτή μπλε γραμμή, στην ίδια απόχρωση με τα καθίσματα, που βρίσκεται στο κάτω μέρος του αμαξώματος.

Η μοναδική Ferrari Testarossa Spider τελικά πουλήθηκε από τον Οίκο Δημοπρασιών Arcturial προς 1,21 εκ. ευρώ.

Νίκος Κουμπής

 Γεννήθηκα στην Ιταλία... τη μάνα μου την πήγαν στο μαιευτήριο με μια Alfasud, ο πατέρας μου οδηγούσε ένα 124 Sport και ένα 131 Mirafiori, ο αγαπημένος οικογενειακός φίλος είχε μια GTV6 και ένα Uno Turbo i.e. και έζησα το οικονομικό θαύμα της Ιταλίας με τις αμέτρητες 164, Thema και Croma να τρέχουν με 200+ στην Autostrada. Αν δεν γινόμουν αθεράπευτα ιταλόφιλος δεν ξέρω τι θα γινόμουν....


'Άλλαξε χέρια η μοναδική Ferrari Testarossa Spider' has no comments

Be the first to comment this post!

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published.

© Copyright TheItalianJob.gr | All Rights Reserved | Hosting by ComboWeb